Vătăjelu: „Mă bat pentru postul de fundaş stânga la naţională”

0
305

Jucătorul de 22 de ani al Craiovei a fost unul dintre evidenţiaţii turneului din Antalya al selecţionatei divizionare coordonate de Anghel Iordănescu

Fundaşul stânga al Universităţii Craiova, Bogdan Vătăjelu, a fost unul dintre remarcaţii preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. El a fost integralist în două meciuri şi a intrat pe finalul celui cu Moldova. Experienţa de la naţională i-a dat încredere tânărului fundaş al Universităţii, care-şi doreşte un debut cu dreptul în retur. „Am jucat peste 200 de minute în tricoul României la turneul din Antalya. Mă bucur că munca pe care am depus-o la Craiova a fost remarcată de selecţioner. Îmi doresc ca în retur să mergem pe aceeaşi linie, să nu pierdem nici un meci şi astfel să continui să fiu în vizorul primei reprezentative. Nu mă hazardez să spun că acum aş putea să-i iau locul lui Răzvan Raţ, dar într-un an – doi mă voi bate pentru postul de fundaş stânga. La naţională am fost coleg de cameră cu Dumi, am căutat să-l familiarizez cu Bănia. I-am spus câtă lume vine la stadion, cum e susţinută echipa şi acasă şi în deplasare. Va vedea în retur cum e susţinută echipa. Aportul fanilor ne ajută enorm, ei ne împing practic de la spate“. Sub tricolor, Vătăjelu i-a avut colegi pe Anton, Roman şi Pintilii, cărora le-a transmis un mesaj: „Le-am spus lui Anton şi lui Roman că venim să le luăm toate punctele. Mi-aş dori un stadion plin la Târgu Jiu, indiferent dacă fanii ar ţine cu ei sau cu Ştiinţa, important e să fie cât mai mulţi pentru că atunci te simţi cu adevărat fotbalist“.

Aşteaptă revanşa contra echipei FCSB

Pe lângă o victorie în derby-ul Olteniei, jucătorul Ştiinţei Craiova îşi propune un meci mare contra echipei FCSB, liderul Ligii I, care a eliminat Universitatea din Cupă după un penalty controversat: „Se anunţă un retur de foc, extrem de disputat, în ciuda faptului că fotbalul românesc străbate cea mai grea perioadă, cu atâtea echipe care se confruntă cu dificultăţi financiare. Va fi o bătălie grea la retrogradare, însă vreau ca noi să ne batem sus, să urcăm cât mai mult posibil în clasament. Aştept revanşa cu Steaua, este o echipă bună, dar nu este de neînvins. Nu mă interesează arbitrajul, sunt convins că meciul se va juca pe teren“ a spus „Vătă” la Digi24 Craiova. Vătăjelu vrea cu Universitatea în cupele continentale: „Mi-ar plăcea să am parcursul lui Cristi Chivu, dar nu să plec atât de repede de la Craiova, mai întâi mi-ar plăcea să joc în Europa cu Ştiinţa“.