Ateliere de „Arta actorului” și „Machiaj și personaj”

0
389

„Atelierele spectatorului” – proiect ce constă într-o serie de workshop-uri create special pentru tineri, ca o oportunitate de educație non-formală – continuă la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

În aceste zile se primesc înscrieri la două ateliere – „Arta actorului” și „Machiaj și personaj”, ambele având ca bază creația shakespeariană, respectiv spectacolele „Furtuna” și „Măsură pentru măsură” puse în scenă la Naționalul craiovean. Primul atelier se va desfășura duminică, 23 februarie, începând cu ora 11.00, și va fi coordonat de actorul Cătălin Băicuș, iar cel de-al doilea – sâmbătă, 1 martie, tot de la ora 11.00, urmând a fi susținut de Minela Popa, unul din cei mai buni make-up artiști de teatru și film.

„Atelierele spectatorului” se axează pe teme precum dramaturgie, scenografie, arta actorului, coregrafie, machiaj, lumină, receptarea spectacolului de teatru, crearea afișului specific spectacolului de teatru, machiaj de teatru și crearea de măști prin machiaj. Participarea la întâlniri este gratuită și se face pe bază de înscriere prealabilă (fie pe e-mail atelierele.spectatorului@gmail.com, fie pe pagina de Facebook a TNC), locurile fiind limitate.

Primul atelier de arta actorului a fost propus de actrița Gabriela Baciu pe 16 noiembrie 2013, iar un atelier de machiaj și mască de teatru a avut loc la TNC tot anul trecut, pe 30 noiembrie, și a fost susținut de aceeași Minela Popa.