Amariei: „Parcurgem un sezon de tranziţie, de la anul vrem performanţă”

0
90

Antrenoarea SCM Craiova spune că obiectivul actualei stagiuni rămâne locul 7, iar mâine, la meciul cu Vâlcea, trebuie să se reia seria victoriilor

Carmen Amariei

Pentru SCM Craiova urmează, teoretic, cel mai uşor meci al sezonului, formaţia antrenată de Carmen Amariei întâlnind lanterna roşie, HCM Rm. Vâlcea, miercuri, de la ora 16, în Sala Polivalentă. Antrenoarea nu vede însă jocul atât de facil cum ar rezulta din statistici. „Este un meci cu miză mare pentru noi, mai ales că venim după un parcurs nu prea bun şi ne dorim să spargem gheaţa, să reîncepem seria victoriilor. Chiar dacă nu am avut rezultate remarcabile, prestaţiile au fost unele bune, în creştere. Nu va fi uşor, fiindcă s-a văzut că este un campionat echilibrat, în care pot apărea multe surprize, însă cu ajutorul publicului putem câştiga”. Amariei a vorbit şi despre pierderea Ionelei Goran, care, rămânând însărcinată, a abandonat activitatea: „Sper să nu se vadă golul lăsat de Ionela Goran, care a fost stâlpul apărării noastre în acest sezon, încercăm să o suplinim, aşa cum am făcut-o şi la Constanţa. Nu mă număr printre antrenorii care se supără din această cauză, sunt bucuroasă pentru ea, este un eveniment fericit. Ne vom acoperi pe acel post din vară, suntem deja în tratative pentru a aduce alte jucătoare”. Egalurile din ultima vreme au nemulţumit-o pe fosta mare handbalistă, nu atât prin jocul echipei, ci din cauza noului sistem de punctaj, în care o remiză nu mai înseamnă practic nimic, pierzându-se două puncte. „Ne pare rău că am pierdut două puncte la Constanţa, cauza fiind ratările din repriza secundă. M-au mulţumit însă: apărarea, poarta şi determinarea fetelor într-un meci cu o echipă în creştere vizibilă atât ca joc, cât şi ca rezultate”.

Nu ia în calcul retrogradarea

Amariei a vorbit mai pe larg despre sezonul actual, pe care l-a caracterizat drept unul de tranziţie de la lupta pentru retrogradare către cea pentru performanţă, pe care SCM o va da începând cu stagiunea viitoare. „Nu mă gândesc la retrogradare, în cazul în care vor pica echipe anul acesta, depinde de sistemul votat. Obiectivul echipei rămâne ocuparea locului 7, deşi am mai avea o şansă la play-off, dacă ne va favoriza decizia FRH în privinţa meciului cu Jolidon. Ţin foarte mult să ocupăm locul 7, fiindcă ar reprezenta o creştere faţă de anul trecut, în condiţiile în care bugetul a fost acelaşi. Noi încercăm să creştem de la meci la meci, să acumulăm şi să învăţăm din greşeli, uneori sunt mai importante eşecurile, pentru că ne arată unde avem de lucrat” a spus Amariei. În ciuda unor nemulţumiri legate de cum este reflectată imaginea echipei în presă, antrenorarea a precizat că vrea să-şi respecte contractul şi să continue în Bănie şi la anul, considerând că rezultatele vor fi mult mai bune în campionatul următor. Amariei apreciază revenira lui Jacob Vestergaard în handbalul românesc, fiindcă „sunt deschisă ideilor noi”, dar crede că este important să nu se aştepte minuni din start, fiindcă danezul „nu posedă o baghetă magică, are şi el nevoie de timp”.