Trimis în judecată pentru o evaziune de peste un milion de lei

0
97

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova l-au trimis în judecată pe Ionuţ Stoian, craioveanul în vârstă de 30 de ani reţinut pe 23 ianuarie a. c., pentru o evaziune fiscală de peste un milion de lei. Dosarul a fost înregistrat vineri la Tribunalul Dolj, în aceeaşi zi instanţa prelungind arestarea preventivă a bărbatului cu încă 30 de zile.

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au anunţat că au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionuţ Adrian Stoian – administrator la S.C. VIADOS COMP S.R.L. Craiova, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în jduecată, procurorii au reţinut că, „inculpatul Stoian Adrian Ionuţ, în calitate de administrator la S.C. VIADOS COMP S.R.L. Craiova, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada iunie 2009 – aprilie 2010, a efectuat achiziţii intracomunitare şi interne de bunuri, omiţând cu intenţie şi în parte să le evidenţieze în acte contabile ori în alte documente legale, prejudiciind prin neînregistrarea acestor venituri şi operaţiuni comerciale bugetul general consolidat al statului, cu suma de 1.074.458 de lei (TVA şi impozit pe profit) ”, după cum se arată într-un comunicat al Parchetului.

După o perioadă în care s-a sustras cercetărilor, Ionuţ Adrian Stoian a fost prins pe 23 ianuarie a.c. de poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Dolj împreună cu cei de la Serviciul de Operaţiuni Speciale şi a fost introdus în arestul IPJ Dolj. Dosarul a fost înregistrat vineri, 15 februarie, pe rolul Tribunalului Dolj, dată la care instanţa a prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a craioveanului. Primul termen de judecată este stabilit pentru 11 martie a.c.