Elena Udrea – zero voturi / Pedeliştii doljeni vor merge pe mâna lui Vasile Blaga

0
96

Sâmbătă, democrat-liberalii doljeni s-au reunit în cadrul Colegiului Director pentru a vedea cum stau lucrurile după alegerile parlamentare din iarnă, cine a trădat şi cine a luptat într-adevăr pentru partid. Tot în cadrul Colegiului Director, pedeliştii şi-au stabilit  şi direcţia pe care o vor urma, la finele lunii martie, când va avea loc la Bucureşti, Convenţia Naţională a PDL.  Atunci, democrat-liberalii îşi vor alege şi o nouă conducere. Portocaliii pot să opteze pentru o conducere „conservatoare” sub bagheta lui Vasile Blaga sau către o conducere „reformistă”, cum îi place să se autointituleze Elena Udrea, hotărâtă să-şi lanseze moţiunea la Convenţia de luna viitoare. Democrat-liberalii doljeni au hotărât să îl penalizeze pe fostul ministru al Dezvoltării, şi asta pentru că nu a susţinut nici o conferinţă de presă la sediul partidului, atunci când a venit în vizită de lucru la Craiova. Drept urmare, Elena Udrea va primi de la Dolj zero voturi. De un vot negativ vor avea parte toţi cei care îşi vor depune moţiuni la Convenţia Naţională şi care nu au trecut niciodată pe la sediul PDL Dolj în perioada în care au ocupat un post de ministru în guvernele Boc. Premierul Boc a trecut o singură dată, ceea ce înseamnă că este iertat de colegii de la Dolj.

Rezultatele de la alegerile locale şi nu în ultimul rând, de la alegerile parlamentare, destul de slabe, i-au determinat pe democrat-liberalii doljeni să facă o analiză aprofundată, ajungând la concluzia că este impetuos necesar să se facă schimbări la nivelul organizaţiilor. “Am avut o întâlnire după cum bine aţi văzut. Am făcut un colegiu director astăzi ( n.r. sâmbătă), am făcut o analiză a alegerilor, am discutat ce măsuri luăm, ce facem în continuare, cum ne organizăm, ce schimbăm acolo unde nu am avut rezultate bune, deci a fost o întâlnire statutară. Colegiul Director Judeţean trebuie ţinut la trei săptămâni. Este o activitate obişnuită pentru activitatea noastră de partid”, a spus Marian Jean Marinescu. Preşedintele PDL Dolj a vorbit şi despre bugetul României şi despre faptul că el nu este direcţionat către investiţii ceea ce va însemna mai puţine locuri de muncă şi o creştere economică firavă. „Avem un buget aprobat şi doresc să vă reamintesc doar ce spuneam în campanie când nu s-a prezentat bugetul, aşa cum trebuia să se facă în conformitate cu legea şi asta dintr-un un simplu motiv. Dacă s-ar fi prezentat bugetul, electoratul şi-ar fi dat seama că ceea ce le-a promis USL-ul nu se poate realiza. Bugetul, după părerea noastră, este un buget care nu duce la dezvoltarea economiei, ci este un buget cu repercusiuni asupra numărului locurilor de muncă…”, a declarat, europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Audienţe în tot judeţul

Vasila Blaga

Deputatul de Dolj Ştefan Stoica a precizat, în  cadrul aceleiaşi conferinţe de presă susţinută la sediul PDL Dolj, că deja unele dintre schimbări s-au şi realizat, în sensul fie al restructurării, fie al dinamizării. În plus, parlamentarul democrat-liberal a mai spus că atât el, cât şi colegii săi nu vor ţine cont de colegiile unde au candidat şi se vor duce peste tot în judeţ şi vor lua pulsul oamenilor. “Am avut discuţii cu organizaţiile din teritoriu, s-au luat şi unele măsuri concrete, mai precis unele birouri permanente locale se vor restructura, în sensul că se vor face noi alegeri. Vom încerca să susţinem şi să dezvoltăm alte organizaţii. Cu toate că noi, parlamentarii, am fost aleşi în unele colegii, vom merge în teritoriu, şi în alte comune pentru a ţine audienţe şi vom discuta cu cetăţenii”, a mai spus Ştefan Stoica.

Decizia de comun acord cu liderii organizaţiilor din judeţ

Tânărul parlamentar de Dolj Ştefan Stoica a precizat în mod clar că moţiunea Elenei Udrea nu va fi susţinută de delegaţii din Dolj ce vor merge la Convenţia Naţională, din 23 martie şi asta pentru că fostul ministru al Dezvoltării i-a sfidat când a venit în vizită, la Craiova, pe şantiere, prin faptul că nu a trecut şi pe la sediul PDL Dolj. Decizia de a nu o susţine pe Udrea s-a luat în urma discuţiilor cu liderii organizaţiilor din judeţ, dar şi cu aleşii locali. “Noi am discutat cu colegii ca preşedintele partidului şi viitoarea conducere a partidului să fie aleşi în cadrul partidului şi nu la televizor, acesta nu este un mod de a rezolva problemele, ci ele trebuie soluţionate în forurile statutare, concluzie care a reieşit şi din discuţia cu membrii noştri şi liderii de organizaţii din judeţ. Vechea conducere nu a reuşit să vină mai des în teritoriu, să ni se explice mai clar de ce s-au luat anumite decizii, nu ni s-au explicat nici măcar nouă, celor care ar fi trebuit să stăm mai departe de vorbă cu cetăţenii”, a spus Ştefan Stoica, secretarul general al PDL Dolj.

Mesajul transmis fostului ministru al Dezvoltării, „made” Radu Berceanu

Ştefan Stoica a transmis un mesaj destul de dur Elenei Udrea, asemănător de altfel cu tonul fostului preşedinte al PDL Dolj, Radu Berceanu. Şi anume, Elena Udrea va primi fix zero voturi de la Dolj. „Noi, organizaţia de Dolj, am acceptat, ca de fiecare dată, la dezbatere toate moţiunile care s-au depus, îi vom primi pe toţi cei care îşi vor depune moţiunile pentru a ni le expune, dar noi ştim foarte multe lucruri şi am văzut ce ne spune lumea. Scopul unui partid este acela de a prezenta un program de guvernare care să adune foarte multe voturi dar cu reprezentanţi, cu oameni care aduc voturi. Şi am convingerea fermă că dacă doamna Udrea va reuşi să strângă numărul de semnături pentru moţiunea dânsei, în judeţul Dolj mai mult de zero voturi nu o să ia. Poate cel mult două voturi dacă mai erau domnul Solomon şi domnul Vişan. Din păcate, aceasta este realitatea, am discutat cu oamenii şi avem capacitatea să fim raţionali şi să dorim binele partidului”, a declarat deputatul PDL Dolj.

„Problemele partidului ar trebui soluţionate în cadrul partidului”

Deputatul Constantin Dascălu, un politician experimentat de altfel, a fost mai calculat în afirmaţii şi mult mai echilibrat. Acesta a încercat să transmită un mesaj colegilor de la Bucureşti, că nu este indicat să se facă politică de partid pe micile ecrane, ci doar în şedinţele de partid. Cu alte cuvinte, în opinia democrat-liberalului doljean problemele partidului ar trebui soluţionate în cadrul partidului şi nu dezbătute în emisiunile de televiziune. “Pentru mine şi pentru partid este important ca prin ceea ce face partidul prin forurile de conducere şi Convenţia Naţională din 23 martie, când va fi aleasă noua structură de conducere a partidului, este important să transmitem un mesaj clar către sutele de mii de membri de partid şi către cetăţeni că PDL a înţeles mesajele pe care ni le-au transmis cetăţenii prin votul pe care ni l-au dat la alegerile parlamentare şi că deciziile partidului se iau în partid, de reprezentanţii PDL. Sper ca această Convenţie să fie făcută cu 5.000 de delegaţi, asta înseamnă că vor participa aleşii locali, membri de partid care îşi vor spune părerea şi vom transmite un mesaj foarte clar către cetăţeni că deciziile se iau în partid, nu la televizor”, a subliniat Constantin Dascălu.