Un deputat vrea ca tinerii care împlinesc 18 ani să primească un voucher pentru cultură

0
101

Un proiect de lege va fi depus în Parlament până în martie, astfel încât tinerii să primească un voucher pentru cultură în momentul în care împlinesc 18 ani, a cărui valoare va fi între 1.000 şi 2.000 de lei, anunţă Marian Cucşa, deputat ALDE de Timiş.

Marian Cucşa, deputat ALDE de Timiş, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Timişoara, că tinerii care împlinesc 18 ani ar putea primi un voucher pentru cultură, care va avea o valoare cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

”Ştiţi că în campania electorală am promis că voi introduce vouchere pentru cultură. În această sesiune parlamentară, împreună cu o parte din colegi, vom redacta proiectul de lege pe care îl voi depune în Parlament până în luna martie. Voucherul de cultură presupune ca tinerii, la împlinirea vârstei de 18 ani, să beneficieze de un voucher valoric prin care să poată să intre la teatre, opere, muzee, pentru a-şi dezvolta latura culturală, să aibă acces şi la alte lucruri decât cluburi sau alte chestiuni care pot fi mult mai tentante pentru tineret. Vreau să fie un proiect de suflet pentru a dezvolta cultura, spiritul cultural în rândul tinerilor, mai ales că Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană”, a afirmat Marian Cucşa.

Potrivit deputatului ALDE de Timiş, acest voucher pentru cultură ar putea avea o valoare cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, urmând să poată fi utilizat cel mult doi ani.

“Trebuie analizat să vedem exact ce presupune şi pe ce perioadă pot să-l folosească. Pot să fie între 1.000 şi 2.000 de lei, ca şi variantă iniţială, dar mai multe detalii vă pot spune când voi avea o concluzie. Îl vor primi la vârsta de 18 ani şi pot să-l folosească un an, doi. Nu vor primi bani, vor primi un voucher în baza căruia vor avea acces la opere, la teatru, vrem ca aceste vouchere să fie nominale, să nu poată fi date de la unii la alţii”, a adăugat Marian Cucşa. (Sursa: Mediafax)