Craiovenii – invitați, sâmbătă seara, la opera „Traviata”

0
26

„Traviata”, una dintre cele mai frumoase și tragice povești de dragoste ale operei, va fi prezentată, sâmbătă, 19 ianuarie 2019, de Opera Română Craiova pe scena Cercului Militar. Regia artistică îi aparține lui Tamas Ferkay (Austria) și Arabelei Tănase, scenografia este realizată de Răsvan Drăgănescu, iar coregrafia – de Francisc Valkay. Își vor da concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a lui Simone Valeri (Italia) nu doar un dirijor apreciat, ci și organist, orchestrator și compozitor, care de-a lungul carierei sale a colaborat cu importante orchestre din Italia, dar și din alte țări europene, Australia și America.

Pe un libret de Francesco Maria Piave, având  la bază romanul „Dama cu camelii” al lui Alexandre Dumas-fiul, opera „Traviata” a fost intitulată inițial „Violetta” (după personajul principal) și a avut premiera pe 6 martie 1853, la Teatrul „La Fenice” din Veneția. La Opera craioveană, în actuala viziune regizorală, a avut premiera la 23 octombrie 2002. Acțiunea se petrece în Paris, la începutul secolului al XVIII-lea, și are în centru trista poveste de dragoste dintre Violetta, o curtezană faimoasă, și Alfredo, un tânăr nobil.

La Craiova, opera este readusă în scenă într-o distribuție internațională. În rolul Violetta Valery melomanii craioveni o vor putea reasculta pe Nicoleta Ardelean – o solistă cu o carieră internațională impresionantă, pe care și-o amintesc din „Tosca” și „Boema”. Alături de ea: Angelo Forte (Italia) – Alfredo Germont, Francesco Baiocchi (Italia) – Giorgio Germont, Miruna Zamfir (debut) – Flora Bervoix, Petrișor Efrem (debut) – Gaston de Letorieres, Adrian-George Popescu – Baronul Duphol, Dragoș Drăniceanu – Doctorul Grenvil, Romulus Nicolae Cucu – Marchizul de Obigny, Gabriel Marciu – Comisionarul, Noemi Modra – Annina, Liviu Stănescu – Giuseppe, soliștii de balet Olguța Ilie și Nicolae Popa.

Rezervări la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.. Spectacolul va fi jucat în limba italiană, cu supratitrare în limba română, și durează aproximativ 3 ore (cu două pauze).