Primarul l-a primit pe Nicolo Napoli, dar i-a explicat că a venit degeaba / Olguţa Vasilescu: „Doar adminstratorul judiciar ne poate solicita să primim FC Universitatea pe stadion”

0
61

Adrian Mititelu şi-a trimis solii la Primărie, pentru a o îndupleca pe Lia Olguţa Vasilescu să-i permită echipei sale accesul în complexul „Ion Oblemenco”. Mititelu nu-şi permite să trimită echipa în cantonament în Antalya, aşa că are nevoie de baza sportivă pentru pregătirea restului sezonului competiţional. Din delegaţia lui Adrian Mititelu au făcut parte preşedintele Marcel Iancu, antrenorul Nicolo Napoli şi secundul Dragon Bon, dar şi cei doi căpitani de echipă, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu. Doar tehnicianul italian a avu acces în biroul primarului, în virtutea „rezultatelor pe care le-a făcut la Craiova şi faptului că este un om extraordinar”. Cum şi-a exersat primarul limba italiană şi ce a priceput Napoli nu ester foarte clar, fiindcă tehncicianul a ieşit de la întrevedere plin de optimism, afirmând că „sunt mari speranţe pentru ca echipa să se antreneze pe stadion”, în timp ce Olguţa Vasilescu a declarat că nimeni din cadrul clubului, de la Adrian Mititelu până la Marcel Iancu sau Nicolo Napoli, nu are calitatea de a solicita dreptul de acces în complexul „Ion Oblemenco”, doar adminstratorul judiciar al firmei aflate în insolvenţă putând adresa o cerere în acest sens. „Mi-am exersat italiana cu această ocazie, l-am primit pe Napoli, nu puteam să-l las la uşă, pentru că e un om extraordinar, căruia îi suntem recunoscători pentru performanţele pe care le-a făcut la Craiova ca antrenor, dar i-am explicat că el nu are nicio calitate să discute despre stadion. Numai adminsitratorul judiciar al firmei aflate în insolvenţă ne poate înainte o cerere, iar atunci vom judeca şi vom lua o decizie. Nu este vinovată Primăria pentru această situaţie, ci Adrian Mititelu, care nu are bani şi are datorii de 90 de milioane de euro. Am încercat să-l ajutăm, să-i achiziţionăm terenul de la Balta Craioviţei, dar am constatat că acesta este sub sechestru şi mai are şi un alt proprietar”. În replică, Marcel Iancu a declarat că gruparea din Bănie va face toate demersurile pentru a se amâna campionatul, fiindcă jucătorii nu au unde să se antreneze, neexistând bani pentru un cantonament în Antalya. 

Mititelu şi-a amânat reunirea

Mititelu a emis ulterior un comunicat prin care anunţă amânarea reunirii echipei până pe 22 ianuarie şi aşteaptă până luni un răspuns din partea autorităţilor în privinţa accesului pe „Ion Oblemenco”. „Având în vedere situaţia excepţională intervenită în urma interdicţiei impuse de către Municipiul Craiova de a intra în Complexul „Ion Oblemenco” pentru a ne pregăti şi pentru a ne desfăşura activitatea în condiţii normale, se amână reunirea echipei de fotbal Universitatea Craiova pentru data de 22.01.2014, orele 12. Totodată,  FC Universitatea Craiova aşteaptă până luni, 20.01.2014, un comunicat din partea municipalităţii cu privire la ridicarea restricţiei instituite în mod ilegal de a folosi baza sportivă Ion Oblemenco” se specifică în comunicatul lui Mititelu.