În arest, după ce a fost prins de proprietarul maşinii la furat

0
142

Un craiovean de 29 de ani a fost reţinut de poliţişti, după ce proprietarul unui autoturism Cielo l-a surprins, luni după-amiază, în timp ce încerca să fure bunuri din maşina sa. Ieri după-amiază, autorul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au fost anunţaţi, luni după-amiază, în jurul orei 17.00, de un craiovean, că a prins un tânăr în timp ce încerca să sustragă bunuri din autoturismul său, marca Cielo, parcat în faţa blocului în care locuieşte, în Craioviţa Nouă. La faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova, poliţiştii identificându-l pe suspect ca fiind Ion Nicola, de 29 de ani, din Craiova.

“Din cercetările efectuate a rezultat faptul că suspectul a fost surprins de către proprietarul autoturismului în timp ce încerca să sustragă un sistem de navigaţie GPS, o busolă de orientare şi un modulator FM cu card de memorie, prejudiciul fiind în valoare de aproximativ 500 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În baza probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 5 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cel în cauză pentru infracţiunea de furt calificat şi a fost luată măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, pe bază de ordonanţă”, a declarat agent Amelia Căprărin, purtătoruld e cuvânt al IPJ Dolj. Ion Nicola a fost introdus în arestul IPJ Dolj, iar ieri după-amiază a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.