Sute de jucării vor fi oferite în dar de bibliotecarii de la „Aman”

0
559

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” va dona mâine, 18 decembrie 2018, către Școala Gimnazială Specială ,,Sf. Vasile” din Craiova, jucăriile colectate în cadrul campaniei „Să fim mai buni de sărbători”. Cea de-a IX-a ediție s-a desfășurat în intervalul 26 noiembrie – 14 decembrie 2018, în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, iar rezultatul este „spectaculos”, spun reprezentanții instituției. Sute de jucării au fost colectate la bibliotecă, urmând să ajungă la grupele de preșcolari de la Școala Gimnazială Specială „Sf. Vasile”!

Campania „Să fim mai buni de sărbători” a avut dublu rol. Pe de o parte, copiii înscriși în proiect, sub îndrumarea cadrelor didactice, și-au dezvoltat abilitatea de a fi generoși, de a dărui și de a aduce zâmbetul pe fețele micuților care vor primi jucăriile, iar pe de altă parte, preșcolarii la care vor ajunge jucăriile, la fel ca în anii trecuți, se vor bucura și-și vor petrece sărbătorile de iarnă în compania darurilor.

«Am reușit să strângem sute de jucării la bibliotecă și în acest an. A devenit deja o tradiție ca anual, în preajma sărbătorilor de Crăciun, să ne mobilizăm pentru a dărui. „Să fim mai buni de sărbători” este acțiunea pe care o desfășurăm pentru copiii cu nevoie speciale. Bibliotecarii au colaborat cu profesorii, învățătorii și educatorii de la unitățile școlare înscrise în proiectul „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”. Le mulțumim tuturor pentru implicare și dăruire și le urăm sărbători cu pace și iubire în suflet», a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.