ACCES Oltenia şi-a premiat voluntarii

0
616

17Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială (ACCES) Oltenia continuă să scrie poveşti frumoase în lumea voluntariatului. Vineri seara, la Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu”, a avut loc „Gala Voluntarului Doljean”, aflată deja la ediţia a IV-a. Evenimentul a vizat, asemenea celor din anii anteriori, recunoaşterea publică a meritelor voluntarilor doljeni, pentru activităţile desfăşurate în cursul acestui an.

Într-o atmosferă caldă, primitoare, voluntarii doljeni – tineri de la mai multe licee craiovene – au sărbătorit, vineri, bucurându-se împreună de proiectele frumoase, nu puţine la număr, pe care le-au realizat în cursul anului ce tocmai se încheie. Cu multă emoţie şi entuziasm, copiii au povestit ce a însemnat pentru fiecare prilejul de a face o faptă bună, iar cei mai activi şi implicaţi dintre ei au fost recompensaţi cu premii. „Într-o societate a vitezei şi a individualismului, voluntariatul reprezintă una dintre puţinele modalităţi prin care tinerii află importanţa unor valori precum empatia, solidaritatea, altruismul, răbdarea şi responsabilitatea. ACCES Oltenia a înţeles că promovând dorinţa de a face bine şi educând tinerii în spiritul implicării sociale, prin puterea propriului exemplu, reperele societăţii civile se pot schimba. ”Fiţi voi înşivă schimbarea pe care o doriţi în lume” (Mahatma Ghandi), pentru a dobândi fericirea care se ţese doar făcând bine!”, a subliniat prof. univ. dr. Andreea Mihaela Niţă, directorul ACCES Oltenia.

Cei mai activi voluntari au urcat pe podium

Deşi pe podium au urcat doar o mică parte dintre ei, toţi voluntarii trebuie felicitaţi deopotrivă, a ţinut să sublinieze Andreea Niţă, care se implică, trup şi suflet, la toate acţiunile pe care le desfăşoară copiii. La această ediţie, au fost oferite premii voluntarilor care au activat în patru domenii: Social – Dariana Blaga de la Colegiul Naţional „Carol I”, Cătălina Chiran de la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”;  Sănătate – Daria Dincă  de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”;  Cultură – Karyna Floriţa de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti); Educaţie – Ana Maria Berceanu de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Răzvan Bunciu de la Colegiul Naţional „Carol I”. Trofeul „Voluntarul anului 2018” a fost atribuit elevei Alexia Manea de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”. „Proiecte tradiţionale sau noi, parteneriate consolidate sau iniţiate au mărit cupola sub care s-au derulat campaniile de voluntariat în anul 2018, pentru domeniile care reprezintă pilonii de bază ai dezvoltării unei comunităţi – educaţie, cultură, sănătate şi social”, a punctat Andreea Niţă. Proiectele de succes ale ACCES Oltenia s-au transformat în tot atâtea campanii frumoase: ”Pictăm pe chip speranţă”, ”Eroi de poveste”, ”We care, we share”, ”Voluntar la Radio”; Semimaratonul Craiovei organizat de ARTI, ”Atelierele de creaţie”, derulate de către Centrul Misionar-Educativ al Parohiei Oota, Teatrului pentru copii şi tineret Colibri, Teatrului Naţional ”Marin Sorescu”, Filarmonica Oltenia – Craiova.