Poliţia Română: Peste 1.200 kg de droguri, confiscate în 510 dosare, au fost distruse

0
122

Poliţia Română, cu sprijinul unui operator autorizat, a distrus 1.280 de kilograme de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Romane (IGPR) au anunţat că a distrus 1.280 de  kilograme de droguri, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase. Drogurile distruse au facut obiectul confiscărilor din ultimii ani, în cadrul a 510 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată. Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Informaţii suplimentare:

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului trecut a fost cantitatea de peste 350 kilograme de frunze khat, confiscate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Astfel, la data de 15 iunie 2016, în urma activităţilor specifice desfăşurate, s-a reuşit prinderea în flagrant a unui membru al reţelei infracţionale un bărbat, de 51 de ani, din  Cluj-Napoca în timp ce a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete ce conţineau în total 351,7 kilograme de frunze de khat.

Din cercetări a reieşit că drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.