Craiovean condamnat definitiv pentru contrabandă cu ţigări

0
605

Un craiovean, reţinut pe 24 de ore în noiembrie 2014 după ce a fost prins în trafic cu aproape 2.000 de pachete de ţigări netimbrate în maşină, a fost găsit vinovat de infracţiuni la regimul vamal. Magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi i-au confiscat maşina cu care transporta ţigările de contrabandă. A făcut apel, iar Curtea de Apel Craiova i-a menţinut pedeapsa şi a decis să i se restituie maşina.

tigariReamintim că, pe 22 noiembrie 2014, seara, puţin după ora 21.00, un echipaj de poliţişti de la Biroul Rutier Craiova a oprit în trafic, pe Calea Bucureşti din Craiova, o autoutilitară marca Peugeot Boxer, la volanul cărei a fost identificat Marius Bogdan Gue, de 30 de ani, din municipiu. După legitimarea şoferului, la controlul făcut în interiorul autoutilitarei, în compartimentul de marfǎ, poliţiştii au găsit 1.990 pachete ţigǎri marca Marble, care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal românesc. Poliţiştii de la Rutieră şi-au anunţat colegii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au preluat cercetările, pe numele craioveanului întocmindu-se dosar penal pentru sǎvârşirea infracţiunii de contrabandǎ cu ţigări. În aceeaşi seară, în baza probatoriului administrat în cauză de poliţiştii craioveni, bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Dolj pe bazǎ de ordonanţǎ de reţinere pentru 24 de ore emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. După ce a petrecut noaptea în spatele gratiilor, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivǎ, însă Judecătoria Craiova a dispus punerea în libertate a lui Gue. Cercetările au fost continuate de poliţişti şi procurori, autoutilitara şi cele 1990 pachete de ţigǎri fiind indisponibilizate şi predate Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova.

curtea de apelPe 17 decembrie 2015 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Marius Bogdan Gue a fost trimis în judecată pentru infracţiuni la regimul vamal. Bărbatul a recunoscut totul în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de prevederile legale vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că joi, 7 aprilie a.c., a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. În plus, judecătorii au dispus confiscarea maşinii cu care transporta ţigările şi l-au obligat la plata sumei de 1.200 lei cheltuieli judiciare către stat. Inculpatul a declarat apel, iar joi, 15 decembrie a.c., Curtea de Apel Craiova i-a admis apelul restituindu-i maşina, însă pedeapsa i-a fost menţinută. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.