Avem copii de perspectivă

0
179

Ieri, în „Amfiteatrul ” Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a avut loc o ceremonie deosebită – premierea celor mai buni alevi, cei care au atins perfecţiunea, în examinările naţionale – fie că a fost vorba de „admiterea” în ciclul superior de învăţământ (liceal), fie de „Bacalaureat”. Pentru 14 copii cu reuzultate deosebite la învăţătură, Administraţia publică locală a găsit căi de recompensare materială, iar admiraţia este pe măsură.

 În vară, au avut loc evaluările naţionale – pentru clasele a VIII-a şi a XII-a, urmate de notări corespunzătoare pregătirii candidaţilor. Judeţul Dolj face parte din zonele care au  copii deştepţi, notificările stând mărturie. Dovada a fost oferită, ieri, la sediul ISJ Dolj, când cei mai buni au fost premiaţi. Cei care au obţinut notele maxime au fost recompensaţi, în prezenţa primarului Craiovei,  Lia Olguţa Vasilescu, care a şi completat: „Suntem mândri că putem să fim alături de aceşti copii. Ne dorim să suplimentăm bugetul, pentru ca toţi elevii să aibă parte de o pregătire corespunzătoare. În anul următor de învăţământ, vrem să dotăm toate instituţiile şi cu mobilier, deoarece, sunt convinsă, că mare parte din ceea ce se află în sălile de curs datează din anii 1970 sau 1980. Cei care sunt în faţa noastră merită toate felicitările, împreună cu ei fiind şi părinţii şi cadrele didactice ”.

„Cred că trebuie să fie un echilibru în toate”

Lista celor premiaţi ete cît se poate de largă, iar toţi elevii merită felicitări. Credem că este necesară prezentarea celor care nu au ţinut cont de „canoane” şi au sfidat ceea ce înseamnă învăţătura, pe care au considerat-o drept un mod de viaţă: Daria Aranghel, (Colegiul Naţional „Carol I”), Monica Bădescu (Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” Craiova), Dragoş Boldişor (Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu ” Craiova, Teodora Călin (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”), Bianca Dicu , de la Colegiul Naţional „Carol I”, Andreea Ghinea (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”), Alexandra Grigore (Şcoala Gimnazială „Elena Farago”), Bogdana Nica (Şcoala Gimnazială „Traian”), Marius Niculescu (Colegiul Naţional „Carol I”), Raluca Popescu (Şcoala Gimnazială „Mirecea Eliade”) şi Daria Luculescu (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”).Este vorba de cei din învăţământul preuniversitar, care au trecut cu „maximum” la admiterea în liceu. Lângă ei, se daugă cei trei elevi care au sfidat perfecţiunea:  Adelina Avram (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”), Cristian Ştefănel Bălu şi Alexandra Miu, ambii de la Colegiul Naţional „Carol I”, notaţi cu „zece”, la BAC. Una dintre eleve, Monica Bădescu, ne-a împărtăţit din experienţa sa: „Nu mă consider o elevă oeşită din comun. Învăţ la fel ca şi colegii mei, dar cred că trebuie să fie un echilibru în toate”. O fată deşteaptă, ale cărei afirmaţii nu mai au nevoie de completări.