Controale pentru verificarea măsurilor impuse în starea de alertă

0
144
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi din cadul I.J.J Dolj, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.P, A.N.P.C., şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 490 de forţe de ordine.
În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încat să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise.
De asemenaea, poliţiştii rutieri şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, în colaborare cu inspectori din cadrul I.SC.T.R., au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 140 de societăți comerciale, 170 de locaţii de interes, 360 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 5.300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 18.000 de lei, din care 150 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 10 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie. Poliţiştii rutieri au aplicat 128 sancţiuni contravenţionale, din care 12  sancţiuni conform lg. 55/2020,  în valoare totală de peste 18.000 de lei, iar ca măsuri complementare au reţinut 16 permise de conducere şi  au retras 4 certificate de înmatriculare. Totodată, politiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier.