TAS a confirmat FRF: Universitatea Craiova este numele de drept al vicecampioanei României

0
4063

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că FRF a procedat corect înscriind în competiţii clubul condus de Mihai Rotaru cu titulatura Universitatea Craiova, fapt contestat de Adrian Mititelu la Lausanne.

Decizia a fost luată deoarece deţinătorul mărcii Universitatea Craiova este clubul de drept public Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea, care a câştigat marca prin hotărâre definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Astfel, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis în consecinţă, constatând că vicecampioana României este cea care poate juca în competiţii cu denumirea Universitatea Craiova, deoarece este în asociere cu clubul condus de Pavel Badea.

„Constantă că Universitatea Craiova Club Sportiv este deţintoarea mărcii şi are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. TAS nu rezolvă disputele interne pentru mărci, ci analizează hotărârile FRF. Astfel, se respinge apelul împotriva deciziei FRF din 3 iulie 2019, menţine decizia şi obligă apelantul să plătească toate cheltuielile de judecată” se precizează în decizia TAS. Aşadar, Adrian Mititelu va trebui să achite şi câte 5.000 de euro către FRF şi către Universitatea Craiova, în urma hotărârii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, din data de 16 octombrie.

Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis lui Mititelu dreptul de a se numi Universitatea Craiova

Conform unei decizii de azi a Curţii de Apel Bucureşti, echipa lui Adrian Mititelu nu mai are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. Respectiva instanţă i-a respins apelul clubului lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA. Astfel, procesul pentru denumirea renumitei echipe din fotbalul românesc este câştigat de clubul de drept public Universitatea Craiova, care a acordat, printr-un contract de asociere, dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova echipei care activează în Liga I şi care este vicecampioana României.