Controale în Târgul municipal Craiova

0
502

Și în acest weekend continuă acţiunile desfăşurate pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
La aceste activităţi, care se desfăşoară sub autoritatea Prefectului, participă poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi I.S.U., D.S.P., D.S.V.S.A. şi I.T.M.
Pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, poliţiştii doljeni vor continua să acţioneze atât în uniformă, cât şi în civil, cu scopul de a veghea la respectarea legii şi de a explica oamenilor necesitatea adoptării tuturor normelor de protecţie sanitară.
În activităţile care s-au desfăşurat în ultimele 24 de ore au fost implicate peste 480 de efective, care au verificat aproximativ 180 de societăţi comerciale, 550 de mijloace de transport persoane, 340 de locaţii de interes și au legitimat aproape 4.000 de persoane.
De asemenea, având în vedere faptul că siguranţa şcolară reprezintă o prioritate, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost verificate 66 de microbuze şcolare şi 51 de mijloace de transport în comun.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.000 de lei, aproape toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.