Brazilia: Poliţia Federală solicită inculparea lui Temer

0
353

Poliţia Federală braziliană a cerut Parchetului General inculparea preşedintelui ţării, Michel Temer, şi a altor 10 persoane, între care fiica sa, pentru corupţie, spălare de bani şi asociere răufăcătoare. Poliţia Federală cercetează de peste un an faptele lui Michel Temer, din 2016 la putere, suspectat de primirea unor comisioane în schimbul adoptării, în mai 2017, a unui decret vizând favorizarea sectorului portuar.

Potrivit Constituţiei, autorizarea Congresului este imperativă pentru Curtea Supremă ca să poată porni ancheta.

Poliţia Federală a cerut sechestrarea averilor tuturor persoanelor anchetate şi arestarea preventivă a patru din ele. Michel Temer, ajuns la putere, prin înlăturarea Dilmei Rousseff, şi acum discutată, dar Curtea Supremă Federală, care a primit raportul Poliţiei Federale a declarat că aşteaptă decizia Parchetului.

Anul trecut, Temer a făcut obiectul a două anchete, pentru fapte de corupţie şi asociere răufăcătoare. Acuzaţiile intervin la câteva zile de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, la care Michel Temer nu candidează. Momentan el are o cotă de popularitate de numai 5%.