5 sculpturi în marmură vor fi amplasate în zona centrală a Craiovei

0
350

Cele 5 sculpturi în marmură realizate de tot atâția artiști în cadrul ediției a VI-a a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene”, desfășurată la Craiova în perioada 1-31 august 2018, își vor găsi în curând amplasamentul. Luna trecută, municipalitatea a încurajat comunitate locală să vină cu propuneri privind spațiul urban unde aceste opere își vor afla locul, iar după consultări decizia a fost luată. Simpozionul a fost organizat de Primăria Craiova și Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, și a avut ca temă Centenarul Marii Uniri de la 1918.

„Fiind vorba despre un proiect în cadrul Anului Centenar și la sugestiile cetățenilor, s-a hotărât ca amplasamentul celor 5 lucrări să fie în spații din zona centrală a orașului, în locuri cu foarte mare vizibilitate. Sunt lucrări speciale, realizate respectând tematica momentului istoric de la 1 Decembrie 1918, și merită cu prisosință să fie admirate de cât mai mulți craioveni și turiști”, a declarat Marina Andronache, șef Birou Imagine în cadrul Primăriei Municipiului Craiova. Publicul va mai putea vedea cele 5 sculpturi doar azi pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, urmând ca mâine acestea să fie ridicate de reprezentanții RAADPFL și în scurt timp să fie amplasate în zonele stabilite.

Cei 5 artiști care au realizat lucrările sunt Ayhan Kayapinar (Turcia) – „Rosy Rose”, Anna Korver (Noua Zeelandă) – „Freedom”, Masha Paunovic (Serbia) – „Union”, Petre Virgiliu Mogoşanu (România) – „Unitate” și Emilian Popescu (România) – „Synergie”.