Ştiinţa, într-o atmosferă ca pe vremuri, bate pe Dinamo, la Severin

0
48

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti       2-1

Au marcat: Ivan 55, Briceag 70 / Hanca 62

Stadion: Municipal (Severin), spectatori: 10.000

Universitatea: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Popov (56 Madson, 75 Kelic), Băluţă – Ivan, Măzărache (80 Bancu), Rocha.. Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Dinamo: Brănescu – Corbu, Maric, Nedelcearu, Filip – Nistor, Busuladzic, Hanca (72 Nemec) – Lazăr (80 Petre), Rotariu (86 Mahlangu), Ghnoere. Antrenor: Ioan Andone

Arbitru: Cristi Balaj.

Ce diferenţă de atmosferă pentru CS Universitatea Craiova faţă de acum trei ani la Severin. La meciul cu echipa lui Mititelu, clubul girat de oraş era primit într-un cor de fluierăruri, iar la derby-ul cu Dinamo din 10.000 de piepturi s-a auzit un răspicat: „Ştiinţa, Ştiinţa”, semn că „noua echipă” a fost asimilată de aproape toţi oltenii ca fiind „vechea şi adevărata”. Mulţescu a fost mai precaut ca de obicei, chiar faţă de meciul cu Steaua, aşezându-i pe bulgarii Popov şi Zlatinski în faţa apărării.

Cu publicul în spate, alb-albaştrii au început furibund, având o şansă uriaşă de a deschide scorul prin Băluţă, care a apărut excelent în centrul careului la centrarea lui Briceag, dar l-a nimerit pe Brănescu. Elanul oltenilor s-a stins repede, iar Dinamo a existat pe teren prin renegatul Gnohere, care i-a adus pe câini în careul gazdelor în câteva rânduri. Craiova a revenit, la pupitru cu cel mai bun jucător al său, Băluţă, dar cele două lovituri libere de speculat au fost tratate superficial de Ivan şi Zlatinski. Când jocul părea să intre într-o perioadă moartă, Ştiinţa a avut din nou un nou asalt, din care Ivan şi Kay au fost aproape de a deschide scorul. Finalul de repriză le-a aparţinut oaspeţilor, cu acelaşi Gnohere periculos, câştigând fiecare duel aerian şi punând presiune pe defensiva olteană, ajutat din benzi de impetuoşii Rotariu şi Lazăr.

Repriza a doua a fost de-a dreptul nebună. Craiova a deschis scorul după o fază individuală a lui Ivan, al cărui şut a fost deviat de Hanca peste Brănescu. Jocul a erupt, s-a jucat pe contre, fără să se mai ţină cont de defensivă, iar Craiova a ratat pe contraatac două ocazii prin Măzărache şi Băluţă. „Câinii” au ripostat însă pe măsură şi după ce Calancea şi-a salvat echipa de la gol, Busuladzic a egalat după o serie de erori în defensiva olteană, începute de cea a lui Madson. Brazilianul se putea revanşa mai târziu, dar ghiuleaua sa de la distanţă a nimerit bara din dreapta lui Brănescu. Finalul a fost de infarct, ambele echipe dorindu-şi să câştige. Craiova la şutul-centrare al lui Briceag, Brănescu fiind derutat de Nuno Rocha. „Ccâinii” au jucat la „totul sau nimic” ultimele minute, dar oltenii s-au apărat avantajul şi sunt acum la 3 puncte în spatele Stelei.