Doljeanul care a vrut să-l mituiască pe ajutorul șefului de Post din Radovan, pus în libertate

0
92

Bărbatul de 42 de ani, din Calafat, arestat la sfârșitul săptămânii trecute pentru dare de mită, după ce a vrut să-l mituiască cu 120 de euro pe ajutorului şefului Postului de Post din Radovan, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Craiova. Instanța i-a admis bărbatului recursul făcut împotriva arestării preventive și a luat față de el măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Calafat, pe 30 de zile. Bărbatul a fost eliberat luni din arestul IPJ Dolj.

Alin Alexie

Magistrații Curții de Apel Craiova au admis, luni, recursul făcut de Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat, împotriva măsurii arestării preventive luată față de el vinerea trecută de Tribunalul Dolj pentru dare de mită. Astfel, instanța a dispus continuarea cercetărilor în cauză cu doljeanul în stare de libertate, luând față de el măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Calafat, pe 30 de zile: „Admite recursul declarat de inculpatul Zamfir Curte. Casează încheierea nr.272 din data de 11 Octombrie 2013 pronunţată de Tribunalul Dolj – Secţia Penală în dosar nr. 13853/63/2013 şi rejudecând: În baza art. 139 rap. la art. 145 C.p.p., art. 145 alin.2 ind 2 şi respectiv art. 136 alin. 1 lit. b) C.p.p., dispune înlocuirea măsura arestării preventive a inculpatului Zamfir Curte cu măsura obligării de nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv localitatea Calafat, jud.Dolj, fără încuviinţarea organelor judiciare, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.10.2013 până la data de 12.11.2013, inclusiv. Dispune punerea imediată în libertate a inculpatului”, se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel Craiova.

Reamintim că, joi, 10 octombrie a.c., ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie, împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Radovan şi cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat un flagrant în timpul căruia a fost prins Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat când îi oferea agentului Alin Alexie, de 23 de ani, ajutor al şefului Postului de Poliţie Radovan, suma de 120 euro pentru a-i înapoia permisul de conducere, reținut după ce trecuse pe „roșu” la semafor. Joia a fost reținut pe 24 de ore, iar vineri Tribunalul Dolj i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.