Ştiinţa şi-a revelat look-ul agreabil, împăcându-şi fanii

0
626

La revenirea acasă, după o lună horror, alb-albaştrii trebuiau să plece capul în faţa tribunei, să-l bage în bocancul adversarilor de la Sepsi şi abia după ce le vor fi provocat acestora primul eşec în campionat, să-l ridice pentru a culege uralele.  Din fericire, aşa s-a şi întâmplat, chiar dacă ai noştri şi-au complicat singuri seara, ajutaţi şi de neghiobul căruia i s-a lăsat VAR-ul pe mână, în loc să i se azvârle găleata cu var pe ţeastă.

Prima repriză a fost cea mai bună din acest campionat pentru Ştiinţa, care n-a închis însă meciul, deşi i-a stat la îndemână. Reghe a schimbat, de voie de nevoie, cuplul de stoperi experimentaţi, dar lenţi, Silva-Zajkov, mizând pe entuziasmul şi viteza lui Screciu şi Badelj. Iar Screciu a fost impecabil, ca şi la meciul naţionalei cu Kosovo. Perindat pe stânga, dreapta sau în centrul atacului, lui Ivan i s-a rezervat locul pe care se pliază mai bine, banca de rezerve. În schimb, Houri a fost în rolul lui Mitriţă din startul de campionat, un factotum. Nostalgic după jumătatea de sezon petrecută în Bănie, deşi a încheiat-o cu genunchiul sfârtecat, jucătorul cu origini magrebiene a revenit în trombă şi a bifat un assist după câteva zeci de secunde de joc. Francezul i-a aşezat mingea lui Markovic încât presupunea mai mult efort sărbătorirea golului, decât marcarea lui. Apoi, însuşi Houri a făcut 2-0, cu un şut superb. Atacurile Ştiinţei au demarat, inevitabil, din stânga, ambele goluri purtând amprenta cvartetului Bancu-Mitriţă-Markovic-Houri. În loc de 3-0, la marea ocazie a lui Mitriţă, Ştiinţa şi-a tras adversarul înapoi într-un joc pe care deja îl bifase ca pierdut. Creţu n-a deschis în stânga pe contraatacul evident pentru toată lumea, ci l-a preferat pe Markovic, care era cu spatele la poartă. De aici n-a durat prea mult până la reuşita lui Ştefănescu, care a adunat mai multe goluri în poarta Craiovei, decât a marcat în restul carierei. Extrema cu origini olteneşti merita cumpărată de Universitatea, chiar dacă numai  pentru a nu ne mai penaliza constant, deşi calităţile-i sunt confirmate.

Golul primit stupid în finalul primei părţi a adus de la vestiare o echipă mai precaută a Craiovei, dar periculoasă pe contră. După ce Markovic a ratat o altă ocazie, într-o fază la care trebuia să aşeze mingea “pe 16”, Ştefănescu a scos şi o eliminare, cu concursul lui Chivulete. Arbitrul care încercase anul trecut să le câştige celor de la Sepsi 3 puncte la “masa verde”, acum a vrut să-i readucă în meci din faţa monitorului. Până şi Feşnic a cumpănit minute în şir în faţa ecranului, dar, ca orice arbitru chemat la monitor, nu le putea ignora părerea celor din camera VAR, oricând de imbecilă ar fi fost.

Numai că, prin eliminarea lui Badelj, Chivulete le-a complicat misiunea făuritorilor de kurtoskalacs, care strâmbă din nas atunci când nu li se oferă spaţii şi sunt invitaţi să atace. Dacă în “era Bergodi” era echipa tiki-taka, Sepsi abordează acum strategia grupărilor antrenate de Ciobotariu, pentru care ofensiva se limitează la contraatac şi faze fixe. În aceste condiţii, n-a fost deloc surprinzător că, în inferioritate numerică, Ştiinţa a avut trei ocazii de gol, iar Sepsi, niciuna, numai un gol anulat pentru ofsaid. Alb-albaştrii trebuiau doar să evite fazele fixe din jumătatea proprie, pentru a sta mai liniştiţi pe finalul unui meci pe care l-au câştigat şi cu sufletul, aşa cum ar trebui abordate toate.

Universitatea Craiova – Sepsi 2-1

Au marcat: Markovic 1, Houri 28 / Ştefănescu 43.

UNIVERSITATEA CRAIOVA: L. Popescu 6 – Vlădoiu 5 (Căpăţână 90), Screciu 8, Badelj 6, Bancu 7 – Al. Creţu 4 (A. Ivan 63) 4, Mateiu 5 – Danciu 6 (Sala 90), Houri 8 (Kurtic 63) 4, Al. Mitriţă 7 – Markovic 6 (Raul Silva 61) 6. ANTRENOR: Laurenţiu Reghecampf

SEPSI: Niczuly – Oteliţă, M. Bălaşa (Kecskes 46), Ninaj, D. Ciobotariu (I. Gheorghe 70) – J. Rodriguez (C. Matei 61), N. Păun (Debeljuh 70) – Aganovic (R. Varga 61), Alimi, M. Ştefănescu – Safranko. ANTRENOR: Liviu Ciobotariu.

Eliminat: Badelj 59.

Arbitru: Horaţiu Feşnic 4.