Administrația Națională “Apele Române” premiază câștigătorii concursului ”Descoperă Dunărea”- prima ediție

0
556

Administrația Bazinală de Apă Jiu a premiat, astăzi, cei 5 elevi ai Grădiniței Stoina, județul Gorj, câștigătorii locului II – Secțiunea Creație – ai concursului național organizat de Apele Române, “Descoperă Dunărea”.

Săptămâna trecută  alți copii din localitatea doljeană Cetate, participanți la  atelierele de vară “Șotron” coordonate de Olivia Rada,  câștigători tot ai locului II – la Secțiunea Ateliere au primit premiile mult așteptate oferite de către Apele Române: ghiozdane albastre cu rechizite.

Administrația Națională ”Apele Române”, împreună cu cele 11 Administrații Bazinale de Apă a încheiat săptămâna trecută concursul ”Descoperă Dunărea”, prima ediție. Au fost acordate 75 de premii, din care jumătate vor ajunge la copii proveniți din zonele defavorizate. În acest fel, Administrația Națională ”Apele Române” vine în sprijinul lor în procesul pregătire a noului an școlar și le acordă premii în rechizite școlare (ghiozdane, penare, caiete).

Proiectul ”Descoperă Dunărea” este un demers public susținut la nivel instituțional și derulat de către echipa de comunicatori ai ANAR de la nivel național începând cu data de 29 iunie, adică de Ziua Internațională a Dunării. Premierea s-a realizat pe baza numărului de voturi obținute la nivelul like-urilor de pe facebook, corelat cu un punctaj acordat de către juriu constituit din echipa de proiect. Din bugetul propriu al ANAR, sunt acordate 50 de premii pentru patru secțiuni din concurs (Ateliere, Artă în natură, Clip video și Fotografie/Desen) și alte 25 de premii speciale.

Câștigătorii pot fi vizualizați pe pagina de facebook a ANAR https://www.facebook.com/rowater.ro sau pe cea a concursului ”Descoperă Dunărea” https://www.facebook.com/Descoper%C4%83-Dun%C4%83rea-100318565083845

ANAR a acordat Marele Premiu unei fetițe de 8 ani pe nume Maia, din Oradea, care a lucrat timp de 3 săptămâni la creația sa numită ”Amenajare de râu”, o creație de o complexitate și ingeniozitate aparte.

La nivelul Administraței Bazinale de Apă Jiu avem câștigători copii din localitatea gorjeană Stoina, localitatea doljeană Cetate și  municipiul Craiova:

 SECȚIUNEA ATELIERE : Premiul II  Ateliere de vară Șotron coordonate de Olivia Rada, localitatea Cetate, județul Dolj
SECTIUNEA CREAȚIE:Premiul II Grădinița Stoina – pe Malul Amaradiei, județul Gorj

Mențiuni – Premii speciale Căsuță pe malul Oltului, Dumitriu Teodora Ștefania, Craiova, județul Dolj

Pentru că foarte mulți dintre participanții la concurs provin din zone defavoriate, ANAR a apreciat în mod deosebit implicarea lor pe toată durata vacanței de vară, la nivelul atelierelor de vară, dar și a creațiilor deosebite cu care au venit în concurs. În mod deosebit, juriul alcătuit din echipa de proiect a premiat folosirea elementelor din natură, realizarea unor creații deosebite în mediul natural sau aplicarea unor elemente naturale în creație, precum și gradul de inedit și spectaculos al abordării. La toate secțiunile, juriul a apreciat implicarea concurenților și numărul mare de activități și creații pe care le-au produs, dar și imaginația, mesajul pe care l-au transmis prin lucrările lor. Toți copiii participanți ai primei ediții vor primi prin email o diplomă în format electronic pe care părintele să o poată imprima acasă și să scrie pe ea numele copilului” – director ABA Jiu, Cosmin Călin.

 

Global Water Partenership Central and Eastren Europe, din Slovacia, cu sediul la Brastislava, împreună cu Comisia pentru Protecția Fluviului Dunărea, a deschis în data de 1 septembrie competiția internațională ”Danube Art Master” , concurs care va avea loc până în data de 30 octombrue.

”Descoperă Dunărea” este replica națională a concursului internațional Danube Art Master care, din vara acestui an, a devenit un proiect de implicare și conștientizare socială la nivel online organizat de către Administrația Națională ”Apele Române” prin pagina de facebook ”Descoperă Dunărea”.

Proiectul național ”Descoperă Dunărea” a promovat încă de la început concursul internațional ”Danube Art Master”, al cărui model și principii le-a preluat, precum și numele organizatorilor săi, Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea și Parteneriatul Global al Apei din Europa Centrală și de Est.

În sprijinul acestor copii talentanți, ANAR este deschisă oricărui parteneriat pentru susținerea și suplimentarea premiilor.