La Bacalaureat şi Evaluarea Naţională :  Elevii de nota 10 au fost premiaţi la ISJ Dolj

0
614
Ieri, într-un cadru festiv, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a avut loc premierea celor mai merituoaşi elevi, cei care au obţinut note maxime la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Este vorba de patru elevi care au luat BAC-ul cu 10 şi de 31 de absolvenţi ai învăţământului gimnazial, care au obţinut aceeaşi notă a perfecţiunii. Premiile sunt acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi sunt de câte 3.000 de lei, pentru fiecare candidat care a luat „maturitatea” cu nota maximă, respectiv de 1.000 de lei, pentru orice absolvent al ciclului gimnazial, care a luat 10 la „capacitate”.
Amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a fost, ieri, plin. A fost vorba de premierea celor care au obţinut note maxime la Examenul Naţional de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Cu toţii au primit atât premii în bani, cât şi recunoaşterea muncii depuse. „Premiem, astăzi (ieri – n.r.), excelenţa. Sunt emoţii, în aceste momente, care sunt inerente. Merită cu toţii felicitări, iar părinţii şi cadrele didactzice au aceleaşi merite, deoarece ei i-au pregătit. Datorită tuturor, ne clasăm pe locul al III-lea, la nivel naţional, în ceea ce priveşte rezultatele la aceste examene naţionale”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al învăţământului doljean. La rândul său, prof. Carmen Alina Velişcu, inspector general adjunct al ISJ Dolj, a menţionat: „Felicitări copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice, deoarece, fără această cooperare, nu se pot obţine rezultate. Avem elevi minunaţi, părinţi devotaţi şi cadre didactice foarte bine pregătite. Dacă, în mediul urban, rezultatele nu par ieşite din comun, în mediul rural trebuie cu atât mai mult scoase în evidenţă”. 
Premii au venit şi din mediul rural
Premierea a început cu „bacalaureaţii”, în număr de 4: Ioana Dumitrescu, Carla Dumitrescu, Andreea Goga, toate de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, şi Andreea Ana Maria Vasile, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”. Două dintre acestea, Carla Dumitrescu şi Andreea Vasile, au ţinut să spună şi câteva cuvinte. „Le mulţumesc părinţilor, profesorilor pentru pregătire şi sunt convinsă că, având multă ambiţie şi muncind foarte mult, se pot obţine rezultate. Eu voi urma cursurile „Politehnicii” din Bucureşti” – Carla Dumitrescu; „Nu pot decât să le mulţumesc celor care m-au pregătit şi le transmit celor care vin din clasele mai kici că pot fi obţinute rezultate foarte bune” – Andreea Vasile. La Evaluarea Naţională, 31 de elevi au fost premiaţi, cu toţii merită laude, dar, poate, ceva mai multe, cei care au absolvit cursurile gimnaziale în mediul rural sau în urban din teritoriu. Este vorba, la cel din urmă aspect, despre Raluca Maria Guran (Şcoala Gimnazială din Podari), Emma Maria Durac (Şcoala Gimnazială nr.5 „Av. P. Ivanovici” din Băileşti), Vlad Andrei Ciutureanu ( Şcoala Gimnazială „Eliza Opran” din Işalniţa), Luiza Valentina Voicu (Şcoala Gimnazială „Înv. M. Georgescu” din Celaru).