NASA a lansat pentru prima dată o misiune de interceptare a unui asteroid

0
113

BennuNASA a lansat prima misiune de studiere a unui asteroid de aproape, sonda spaţială OSIRIS-REx fiind lansată în spaţiu din Cape Canaveral şi îndreptându-se către asteroidul Bennu. Sonda spaţială OSIRIS-REx a fost lansată din Cape Canaveral şi se îndreaptă către asteroidul Bennu, care este de mărimea unui munte de mici dimensiuni, conform NASA.

OSIRIS-REx se va apropia de Bennu în 2018, îl va studia şi va prelua mostre de pe suprafaţa sa, întoarcerea sa pe Pământ fiind programată pentru anul 2023, potrivit Descoperă.

Cercetătorii consideră că asteroizii precum Bennu ar fi putut reprezenta o sursă de apă şi molecule organice pentru planete la începutul formării sistemului solar, de acum 4,5 milioane de ani. ,,Astăzi celebrăm trecerea unei graniţe importante cu ajutorul acestei misiunii”, a declarat administratorul NASA, Charles Bolden.

      ,,Suntem foarte curioşi în legătură cu informaţiile despre originile sistemului solar pe care ni le va oferi misiunea. Astăzi sărbătorim ştiinţa, care ne ajută să descoperim lucruri care înainte erau SF, dar acum au devenit fapte ştiinţifice”, a adăugat el.