Face puşcărie pentru infracţiuni rutiere

0
80

puscarieCraioveanul de 36 de ani, reţinut în noaptea de 11 spre 12 iunie, după ce a fost prins băut la volan şi cu permisul de conducere anulat, a fost condamnat definitiv. El a primit pe fond, la Judecătoria Craiova, 1 an şi 6 luni închisoare cu executare, la care se adaugă alte 508 zile închisoare rămase neexecutate dintr-o altă pedeapsă, primită tot pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, a declarat apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova, iar joi, 15 septembrie a.c. instanţa a luat act de retragerea apelului inculpatului, astfel că rămâne cu pedeapsa primită pe fond. Curtea de Apel Craiova i-a scăzut din pedeapsă perioada petrecută în arestul la domiciliu de la 19.07.2016 la 15.09.2016.

Reamintim că, în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c., la ora 00:15, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova aflată în executarea atribuţiilor de serviciu a oprit pentru control, pe strada „Amaradia” din localitate, un autoturism Alfa Romeo. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Constantin Firan, de 36 de ani, din Craiova, şi, întrucât emana miros de alcool, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, acesta declarând verbal că refuză şi de asemenea, că refuză să-i fie recoltate probe biologice, motiv pentru care a fost condus la sediul secţiei. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără drept de conducere şi refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, a precizat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale, Firan fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi introdus în arestul IPJ Dolj. La luarea acestei decizii a contribuit şi faptul că bărbatul nu se află la prima abatere gravă, ci are antecedente. În noiembrie 2013, Constantin Firan a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind eliberat condiţionat în aprilie 2015 printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Pe 12 iunie bărbatul a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţa dispunând faţă de el măsura arestului la domiciliu.curtea de apel

Eliberat condiţionat, cu un rest de pedeapsă de 508 zile

Pe 16 iunie a fost trimis în judecată, iar pe 19 iulie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa, după ce inculpatul a recunoscut totul şi a cerut să fie judecat cu aplicarea prevederilor vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Astfel, magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu executare, la care au adăugat şi un rest de 508 zile neexecutate dintr-o altă pedeapsă mai veche, de 4 ani şi 6 luni: „Cumulează la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului prin prezenta sentinţă restul de 508 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin s.p. 3032/ 01.10.2013 a Judecătoriei Craiova, definitivă prin dec. pen. 2243/18.11.2013 a Curţii de Apel Craiova, astfel încât inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 1 an, 6 luni şi 508 zile închisoare, în regim de detenţie. Deduce din pedeapsa aplicată de 1 an şi 6 luni şi 508 zile închisoare, perioada reţinerii şi arestării la domiciliu, de la 12.06.2016 la zi şi menţine starea de arest la domiciliu a inculpatului”, se arată în hotărârea instanţei.

Inculpatul, nemulţumit de sentinţă, a declarat apel, care s-a înregistrat pe 9 august a.c. la Curtea de Apel Craiova. Instanţa l-a menţinut în arest la domiciliu până joi, 15 septembrie a.c., când judecătorii de aici au luat act că inculpatul şi-a retras apelul. În aceste condiţii rămâne definitivă sentinţa pronunţată pe fond: „Ia act de retragerea apelului formulat de apelantul inculpat Firan Virgil Constantin. În baza art. 241 alin. 1 lit. c C.p.p., constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Firan Virgil Constantin. Deduce în continuare din pedeapsă perioada arestului la domiciliu de la 19.07.2016 la 15.09.2016. Obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 300 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 15.09.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.