Arest prelungit pentru doljeanul care și-a ucis soția în bătaie

0
194

Doljeanul de 55 de ani, din comuna Dobreşti, care şi-a omorât în bătaie soţia, pentru că o bănuia că-l înşeală, rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus, ieri, prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive față de inculpat.

Judecătorii Tribunalului Dolj au admis, ieri, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și au dispus prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive față de Ion Verde, bărbatul de 55 de ani, din comuna Dobrești care și-a omorât soția în bătaie, luna trecută: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune prelungirea măsurii arestării preventivă a inculpatului Verde Ion, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24 septembrie 2015 până la data de 23 octombrie 2015 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 16 septembrie 2015” se arată în încheierea de ședință a instanței.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Ion Verde şi-a omorât în bătaie soţia, pe Crina Verde, de 50 de ani, la locuinţa comună, din satul Murta, comuna Dobreşti. Anchetatorii au fost anunţaţi pe 24 august, în jurul orei 3.00, că în locuinţa familiei s-a petrecut o tragedie. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii doljeni şi procurori s-a stabilit că, Ion Verde, după ce a consumat din plin băuturi alcoolice şi s-a îmbătat, pe fondul geloziei, suspectând-o că-l înşeală, a luat-o la bătaie pe soţia sa, lovind-o repetat cu pumnii şi picioarele până când aceasta nu a mai mişcat.

Medicii de pe ambulanţa solicitată la faţa locului n-au mai putut decât să constate decesul femeii. În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că femeia avea leziuni din cap până-n picioare (traumatism cranio-cerebral, fracturi costale etc.) rezultat al agresiunii suferite. Autorul a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat de procurorul de caz şi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 25 august a.c., a fost prezentat instanței de judecată care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.