Proiectele antidrog continuă şi pe parcursul noului an şcolar

0
76

În prima zi de şcoală, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog s-au aflat în mijlocul elevilor din diferite unităţi de învăţământ pentru a le transmite mesaje de prevenire a consumului de droguri şi a le prezenta serviciile pe care instituţia le oferă.

Au fost pregătite şi în acest an elevilor şi cadrelor didactice proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Proiectele se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) şi conţin teme adaptate nivelului lor de înţelegere şi asimilare.

În scopul creşterii nivelului de informare, educare şi conştientizare în vederea neînceperii consumului de droguri şi evitarea trecerii de la un consum experimental şi ocazional la un consum regulat, pentru dezvoltarea rolului proactiv al familiilor în viaţa copiilor, precum şi pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos la nivelul populaţiei generale, în anul şcolar 2014-2015, CPECA Dolj, ISJ Dolj şi alţi parteneri vor iniţia şi dezvolta proiecte de prevenire a consumului de droguri.

Programe în şcoli, dar şi în familie

La şcoală  proiectele  sunt „Mesajul meu Antidrog”, „Necenzurat”, „În pragul vieţii 5”, „Informat. Conştient şi Protejat! 2014-2015”, „Educaţie pentru sănătate în rândul preşcolarilor”, „Învăţ de mic să fiu sănătos 2”, „Vrem să creştem sănătoşi 2”, „Tentaţia drogurilor – o iluzie! 2”, „Pregătirea continuă a voluntarilor în domeniul  prevenirii consumului ilicit de droguri”. Pentru familie – „Părinţi informaţi, copii protejaţi”, iar pentru comunitate – „Adoptarea unui stil de viaţă sănătos în spaţii recreaţionale din Craiova”.

Vor fi iniţiate şi alte proiecte pe cele trei arii, în parteneriat public-privat, şi se vor realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”.