Manchester City a câştigat Supercupa Europei

0
293

După ce a reuşit tripla în sezonul trecut, câştigând Champions League, titlul în Anglia şi Cupa Angliei, Manchester City şi-a adăugat în palmares primul trofeu Supercupa Europei, impunându-se în duelul de la Pireu, cu deţinătoarea Europa League, FC Sevilla. După 90 de minute, scorul a fost 1-1 (goluri Palmer ’63 / En-Nesyri ’25), apoi s-a trecut la loviturile de departajare. Pentru Manchester City au marcat: Haaland, Alvarez, Kovacic, Grealish şi  Walker, iar pentru FC Sevilla au dat gol Ocampos, Rafa Mir, Rakitic şi Montiel şi a ratat Gudelj (şut în transversală). “Cetăţenii” au ratat numai Supercupa Angliei în goana după trofee, pierzând recent, tot la lovituri de departajare, în faţa lui Arsenal. De partea cealaltă, Sevilla câştigase tot după executarea penalty-urilor, finala Europa League, cu AS Roma.

Faţă de sezonul trecut, fără De Bruyne, Bernardo Silva, Ruben Dias, Stones, accidentaţi, şi Gundogan, Mahrez, plecaţi, City s-a impus numai prin traseele impuse de Guardiola, dar desfăşurate destul de lent şi i-a fost greu să desfacă o echipă bine pusă pe trei linii şi speculativă pe contraatac, în rarele momente de posesie. Englezii au primit gol de lângă croatul Gvardiol, cel mai scump fundaş din lume, dispus în stânga în linia de 3 imaginată de Pep. Cu Haaland din nou inexistent, la fel ca în toate meciurile foarte importante, cu Akanji avansat la mijloc, în rolul deţinut anul trecut de Stones, cu Kovacic, mult mai defensiv şi mai puţin creativ decât era Gundogan, City a aşteptat prea mult de la Grealish, aflat încă în “recuperare” după petrecerile ulterioare câştigării Champions League, şi de la Foden, pentru care sezonul precedent n-a fost unul de evidenţiat. Deşi a marcat, cu o lovitură de cap inteligent plasată, Palmer nu poate fi soluţia în extrema dreaptă, acolo unde jucau Bernardo Silva sau Mahrez. City va avea mari probleme în componenţa actuală, mai ales că de pe bancă nu putea veni decât argentinianul Alavrez, care a şi transformat un penalty.

Manchester City: Ederson – Walker, Ake, Gvardiol – Rodri, Kovacic, Akanji – Palmer (Alvarez ’85), Foden, Grealish – Haaland. Antrenor: Josep Guardiola

FC Sevilla: Bounou – Jesus Navas (Montiel ’83), Bade, Gudelj, Acuna – Jordan, Rakitic – Ocampos, Oliver Torres (Juanlu ’74), Lamela (Suso ’90+3) – En-Nesyri (Rafa Mir ’90+3). Antrenor: Jose Luiz Mendilibar.

Arbitru: Francois Letexier (Franţa).