E. Barda, antrenor Beer Sheva: “Craiova e bună, dar suntem pregătiţi”

0
308

Universitatea Craiova întâlneşte vicecampioana Israelului, Hapoel Beer Sheva, în play-off-ul Conference League, prima manşă fiind programată joi, de la ora 20.30, la Drobeta Turnu Severin. Antrenorul lui Hapoel, Elyaniv Barda (40 de ani), fost internaţional israelian, originar chiar din Beer Sheva, fost atacant prolific pentru echipa pe care o antrenează, dar şi la Genk, Hapoel Tel Aviv sau Maccabi Haifa, a declarat înainte de meci:

„I-am studiat foarte bine pe cei de la Universitatea Craiova, îi cunoaştem, ştim că deja au câştigat un meci la Severin, dar sperăm să-i învingem acolo. Ei joacă acasă, dar nu e treaba mea să spun cine e favorită, noi am venit să jucăm fotbal. Ştim că au o echipă bună, nu pot spune un nume, dar sunt destui jucători cu valoare, ştim că au terminat pe locul 3 anul trecut, că au avut un start de meci în forţă în turul anterior şi trebuie să fim foarte pregătiţi. Avem jucători cu experienţă, nu cred că sunt influenţaţi de ceea ce se spune despre ei. Trebuie să ne uităm la noi, nu neapărat la jocul lor, mai ales că avem un retur în care ne vor încuraja 15.000 de spectatori. Ştiu că Mirel Rădoi a fost selecţionerul României şi că are aproape aceeaşi vârstă cu mine. Mulţi români au venit să întărească fotbalul din Israel, unul dintre ei, Hoban, este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei” a declarat Elyaniv Barda.

Căpitanul lui Hapoel Beer Sheva, fundaşul de origine portugheză Miguel Vitor (33 de ani), este naturalizat israelian, el având deja 5 sezoane la Beer Sheva, după ce a evoluat la Benfica, Leicester şi PAOK Salonic. A marcat un gol în returul cu Lugano, din turul precedent al competiţiei.

„Am studiat adversarul, am văzut părţile bune şi cele pe care le putem exploata şi suntem încrezător, pentru că suntem în formă bună, chiar dacă este început de sezon, am început numai cu victorii. Cred că va fi un meci tare, dar vom da totul pentru victorie. Sunt fundaş, treaba mea e ca echipa să nu încaseze goluri, dar şi dacă voi avea ocazia să mai dau goluri ar fi foarte bine. Nu ştiu cum va fi terenul, dar nu contează, nu trebuie să căutăm scuze, fiindcă noi trebuie să facem un meci bun. Cred că şansele sunt 50-50, întâlnim o echipă puternică, în Europa mereu ai adversari puternici şi vom da totul. Nu cred că se va decide nimic mâine, după retur se va cunoaşte echipa calificată, fiindcă este o dublă echilibrată” a declarat Miguel Vitor.

În tururile anterioare din Conference League, vicecampioana din Israel a trecut de bielorușii de la Dinamo Minsk şi de elveţienii de la Lugano, obţinând patru victorii. Anul acesta, Hapoel Beer Sheva a reuşit să învingă campioana Israelului, Maccabi Haifa (cea care a eliminat recent Olympiakos Pireu din Champions League), atât în finala Cupei Israelului, cât şi în Supercupă.