Murray îl învinge pe Djokovic şi se impune la Montreal

0
128

Andy Murray a obţinut prima victorie din ultimii doi ani cu Novak Djokovic şi a câştigat turneul de Masters de la Montreal. Scoţianul l-a învins pe liderul mondial în trei seturi şi trei ore de joc.

Fără victorie cu Djokovic în cele opt dueluri din ultimii doi ani, Andy Murray a început tare finala Mastersului de la Montreal. Scoţianul l-a condus cu 4-1 în primul set pe liderul mondial, dar sârbul a restabilit egalitatea cu trei game-uri câştigate consecutiv. Murray, locul 3 ATP a avut ultimul cuvânt. Şi-a câştigat serviciul, a continuat cu un break şi s-a impus cu 6-4 într-un set care a durat mai bine de o oră.

De trei ori campion la Rogers Cup, Djokovic i-a răspuns lui Murray în setul secund cu acelaşi scor, 6-4.

În decisiv, la 3-1 pentru Murray, cei doi au jucat cel mai lung game al partidei. A ţinut 17 minute şi a fost câştigat de scoţian.

După mai bine de trei ore, Murray s-a impus cu 6-3 la a cincea minge de meci şi a ajuns la trei titluri Rogers Cup, după cele din 2009 şi 2010. Scoţianul va primi şi un cec în valoare de 685 de mii de dolari. Pentru liderul mondial, Djokovic, a fost abia a patra înfrângere a anului în circuit.