Pepenii de Dăbuleni, înregistraţi la OSIM, pătrund în hipermarket-urile din ţară

0
417

Pepenii de Dăbuleni sunt comercializaţi sub marca exclusivă „Dăbuleni – Casa Pepenilor”, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), fapt care garantează originea controlată şi trasabilitatea produsului, se arată într-un comunicat remis, ieri, Agerpres de hypermarket-ul “Real” România.

Potrivit Agerpress, alături de pepenii verzi de Dăbuleni, hipermarketurile „Real” au mai contractat şi peste 200 de tone de pepene galben, din varietatea cantalup, sub marca „Melovita”, proveniţi din acelaşi bazin horticol, mai exact din zona văii Sadovei, la vest de Dăbuleni. Conform sursei citate, în această vară, estimările companiei arată că “Real” va pune în vânzare peste 1.000 de tone de pepeni verzi proveniţi din bazinul horticol Dăbuleni, din sud-estul judeţului Dolj, cea mai importantă zonă de cultivare a acestora din ţară.

«Graţie programului nostru “Produceţi româneşte, vindem româneşte”, am reuşit să punem bazele unor parteneriate solide, bazate pe încredere şi pe calitate. Vom fi consecvenţi acestei politici strategice, de a aduce pe rafturile magazinelor „Real” cât mai multe produse de pe piaţa internă, iar în perioada următoare vom mai anunţa şi alte parteneriate de acest tip», a afirmat Nicolae Danciu, director Departamentul Producători Locali în cadrul “Real” România, citat de Agerpres.

În bazinul horticol Dăbuleni se cultivă cu preponderenţă două varietăţi: „Pata Negră” (cu coaja lucioasă, verde închis, seminţe negre şi pulpă de un roşu intens, crocantă şi foarte dulce) şi „Crimson” (cu coaja verde deschis cu striaţii mai închise, seminţe maro închis şi pulpă roşu deschis, zemoasă, aromată şi foarte dulce). Varietatea de pepeni galbeni „Cantalup” se remarcă prin pulpa portocaliu-intens, foarte parfumată, suculentă şi foarte dulce, bogată în special în vitaminele A şi C şi cu conţinut caloric redus.