Continuă canicula în România

0
304

Vom avea caniculă și în zilele următoare. O bună parte din teritoriu se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de lungă durată. Disconfortul termic va fi tot mai accentuat. Doljul nu face excepţie.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă, pentru astăzi.
Pe parcursul zilei, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea continentală se vor înregistra temperaturi ridicate. Maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

ANM a emis și o altă atenţionare meteo de cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă pentru mâine. În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate. Maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.