„Trafic Rutier la Frontiera Albastră”: Poliţişti bulgari şi sârbi, alături de rutierişti doljeni, au acţionat pe DE 70

0
83

politia (1)Acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră” organizată de Serviciul Poliţiei Rutiere al IPJ Dolj a ajuns, anul acesta, la a XIII-a misiune  de acest gen. Echipajele mixte constituite din poliţişti români, bulgari şi sârbi au acţionat, ieri, pe DE 70 Craiova – Filiaşi. În urma activităţilor desfăşurate au verificat peste 100 conducători auto şi au constatat 55 abateri de natură contravenţională, dintre care: 16 pentru nefolosirea luminilor de întâlnire, 10 pentru neportul centurii de siguranţă, 16 pentru defecţiuni tehnice, iar alte două amenzi au fost aplicate pentru lipsa RCA.

Ajunsă la a XIII-a ediţie, acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră” organizată de Serviciul Poliţiei Rutiere al IPJ Dolj s-a desfăşurat, ieri, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, la Işalniţa. Ca de obicei, la activitate au luat parte poliţişti români, împreună cu colegi din Bulgaria, de la Direcţia Regională de Poliţie Vidin, Direcţia Regională de Poliţie Vratsa, dar şi din Serbia – Direcţia Regională de Poliţie Zajecar. Scopul acestei activităţi a fost de a realiza un schimb de experienţă şi bune practici cu privire la controlul în trafic al autovehiculelor, constatarea încălcării legislaţiei rutiere în vigoare şi luarea măsurilor legale.

politia (2)Acţiunea a vizat controlul documentelor conducătorilor auto şi a celor care însoţesc transporturile de mărfuri, verificarea modului în care se respectă timpii de mers şi de staţionare, verificarea din punct de vedere tehnic a autovehiculelor din trafic şi testarea cu aparatul etilotest a conducătorilor auto controlaţi. Echipajele mixte constituite din poliţişti români, bulgari  şi sârbi au acţionat pe DE 70 Craiova – Filiaşi, iar în urma activităţilor desfăşurate au verificat peste 100 conducători auto şi au constatat 55 abateri de natură contravenţională, dintre care: 16 pentru nefolosirea luminilor de întâlnire, 10 pentru neportul centurii de siguranţă, 16 pentru defecţiuni tehnice, iar alte 2 amenzi au fost aplicate pentru lipsa RCA.

„Organizarea acestei activităţi a fost utilă, având o importanţă deosebită pentru asigurarea continuităţii cooperării româno-bulgare-sârbe, concluzionând-se că deschiderea manifestată din partea conducerii celor patru organizaţii privind participarea la acţiunile comune face dovada ca putem vorbi de instituţii de aplicare a legii specifice secolului XXI, ceea ce a condus la o cooperare transfrontalieră modernă şi flexibilă. La acţiune au participat şi reprezentanţi ISCTR şi RAR”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.