Cârţu: „Vrem să stoarcem jucătorii de tot ce au mai bun”

0
185

Directorul tehnic al Universităţii spune că obiectivul pentru sezonul următor este intrarea în play-off

Sorin Cârţu a explicat reunirea târzie a lotului Universităţii Craiova prin faptul că echipa a încheiat ultima sezonul trecut şi jucătorii au primit un bonus de vacanţă: „Noi am terminat ultimii campionatul și din această cauză ne-am reunit ultimii. Inițial aveam programată pe 12 iunie reunirea, dar dacă am jucat ultimii cu CFR Cluj însemna să le luăm jucătorilor încă două, trei zile din vacanță și am preferat să începem pe 15, să o luăm și noi din nou ca oamenii la început de săptămână”.

Cârţu nu este dezamăgit că lotul nu a fost completat încă şi spune că mai multe transferuri ar fi afectat omogenitatea grupului. „Am preconizat ce se va întâlmpla în această vară, pentru că anul trecut au fost cumpărați vreo 19 jucători, iar acum trebuie să-i lăsăm o perioadă împreună, să se încerce omogenizarea. Dacă și acum eau aduşi mulţi jucători n-am mai fi realizat nimic. Le dăm șansă în continuare celor care au fost, pentru că am fost mulțumiți de aportul lor, ce au realizat a fost super din punctul meu de vedere”.

Obiectivul echipei este clasarea pe unul dintre primele 6 locuri la finalul sezonului regulat, acest lucru reprezentând calificarea în play-off. „O să încercăm să fie mai bine decât a fost în sezonul trecut. E normal să ne propunem acest lucru și o să vedem dacă și adversarii sunt de acord și o să ne lase. Vrem să stoarcem și anul ăsta din jucători tot ce e mai bun și dacă vor avea un parcurs ca și anul trecut eu aș fi foarte mulțumit. În acest caz sigur ne-am realiza obiectivele pe care ni le propunem. Pentru că sezonul se desfășoară într-un anumit mod vor fi niște obiective de etapă și primul este accederea în play-off, apoi mai vedem”.

„Brandan a plecat fiindcă a avut o ofertă mai bună”

Antrenorul nu-l condamnă pe Pablo Brandan pentru că a ales să continue la o altă echipă din Liga I, întrucât ASA i-a făcut o ofertă mai avantajoasă argentinianului. „Nu pot să fiu niciodată dezamăgit de Brandan, am avut o relație super și ne-a ajutat fantastic de mult, cum și noi l-am ajutat. Este un fotbalist profesionist și își alege ce este mai bine pentru el. Știu că a avut negocieri și cu cei din conducerea noastră, ajunseseră la un consens, a venit o ofertă din China și eu știam că merge acolo. Faptul că s-a dus la ASA Târgu Mureș, înseamnă că este o ofertă financiară bună pentru el”.

Cârţu s-a referit şi la achiziţia Craiovei din vara aceasta, bulgarul Popov, care a primit recomandări bune de la Cosmin Moţi, care l-a avut adversar în campionatul Bulgariei:  „Popov este un fotbalist bun. Am luat niște date despre el de la Moţi, care mi-a zis să am mare încredere că am făcut o achiziție bună, pentru că el îl apreciază foarte mult. A fost o chestie de ultim moment, poate nici el nu voia să plece de la Sofia, și nu l-am urmărit la fața locului. Am văzut niște meciuri înregistrate cu el și am văzut că este un jucător cu agresivitate, cu viteză bună și cu experiență. Sper să se integreze cât mai repede și să ne ajute”.