Reunire restrânsă şi multe schimbări la CSU

0
280

Varga a plecat, iar Achim, Dănănae şi Neacşa sunt ultimele achiziţii

 

Doar la o săptâmână de când şi-a încheiat conturile cu Liga a II-a, CS Universitatea a strâns iar rândurile pentru a pregăti revenirea în primul eşalon. Totuşi, incertitudinea planează asupra eşalonului în care au drept de joc juveţii, la fel cum se manifestă şi în privinţa lotului de care va beneficia noul antrenor, Ionel Gane. Acesta a făcut cunoştinţă cu jucătorii la Sala Polivalentă, iar după o şedinţă de o jumătate de oră i-a scos la alergare pe „Ion Oblemenco”. Lotul a suferit deja multe schimbări, iar altele sunt aşteptate să survină până când se va pleca în cantonamentul din Slovenia, pe 24 iunie. Dacian Varga a fost printre cei prezenţi, dar numai pentru a-şi lua „adio” de la foştii colegi, fostul decar nemaifiind păstrat în Bănie. Aceeaşi soartă au avut-o şi: Cârjă, Patriche, Pătraşcu, Izvoranu, Vandelannoitte, Ad. Ionescu, Câju, Precup, Şerban, Voinea şi Dragu. Negocieri de prelungire a contractelor se mai poartă cu Pleşan şi Curelea, ambii fiind doriţi în continuare de clubul oltean. Chiar dacă au sosit la reunire, Tomic şi Kitanovski sunt pe lista indezirabililor, aceşti urmând a fi împrumutaţi, ca şi Valskis, de altfel. Au lipsit cei doi jucători din Capul Verde, Kay şi Nuno Rocha, care sunt aşteptaţi abia la a doua zi de pregătiri, în timp ce ieşenii Avrămia şi Herghelegiu sunt nevoiţi să rămână în Copou până când li se vor încheia vechile înţelegeri, la finalul acestei luni.

8 jucători noi şi mai sunt aşteptaţi cel puţin tot atâţia

Noutăţi au fost însă destule. Pe posturi, portarul Straton le va face concurenţă lui Brac şi Irimia. Pentru postul de fundaş dreapta se vor întrece doi jucători de 28 de ani, craioveanul Dănănae, ultima dată jucător al lui Apollon Limassol, şi  Sebastian Achim de la Petrolul. Stoperul venit de la Mediaş, Cosmin Frăsinescu a venit împreună cu fostul său coechiper de la Bistriţa, Gabriel Velcovici, tot în acelaşi timp apârând şi cei doi internaţionali ai Craiovei, Vătăjelu şi Mateiu. Insistenţa lui Ionel Gane pentru a-l aduce pe Alex Neacşa a dat roade, fostul elev al său de la Gaz Metan CFR Craiova, CS Turnu Severin şi Corona ajungând la primul antrenament în Bănie. O altă revenire în Bănie este cea a lui Alex Băluţă, după ce craioveanul s-a remarcat la Viitorul lui Gică Hagi. Răzvan Gorovei a revenit după accidentarea gravă din iarnă, dar s-a limitat la o alergare uşoară pe margine. În probe la CS Universitatea se află şi cel care le-a pus probleme alb-albaştrilor în meciurile directe, Nicuşor Bancu de la FC Olt. Marţi sunt programate alte două antrenamente, dar prohibite pentru presă, iar vineri CS Universitatea va efectua vizita medicală, la Centrul de Medicină Sportivă din Bucureşti. Gane îşi doreşte să aibă un lot de 26 de jucători, cu 3 portari. „Mai sunt de venit unii jucători care au semnat deja contracte cu noi, dar vor mai veni şi alţii cu care negociem, iar până la finalul săptămânii sper să am tot lotul la dispoziţie” spune Gane. Proaspăt internaţional, Bogdan Vătăjelu speră să păstreze banderola de căpitan al echipei şi în acelaşi timp să facă performanţă cu Craiova. „Nu mă gândesc la salvarea de la retrogradare, vrem o clasare pe primele locuri. Îmi pare rău de cei care au plecat, fiindcă alături de ei am promovat, dar sau adus jucători buni, de Liga I. Aş fi onorat să păstrez banderola, dar sunt alţii mai îndreptăţiţi ca mine să o poarte” a spus „Sarma”. Deşi foştii colegi de la Sprotul Patriche şi Varga, au plecat, iar rămânerea lui Curelea este incertă, Viorel Ferfelea speră să-şi respecte cei doi ani de contract pe care-i mai are cu Craiova şi se gândeşte chiar la cupele europene. „Nu ne va fi uşor în Liga I, dar ne dorim un loc în prima jumătate a clasamentului. Putem chiar să prindem cupele europene, pe scurtătură, prin Cupa României sau Cupa Ligii. Noi ne pregătim de Liga I, fiindcă am câştigat seria şi am luat şi licenţa” a spus Ferfelea.

Lotul prezent la reunirea CSU: Bojan Brac, Cătălin Straton, Ionuţ Irimia (portari) – Nicuşor Bancu, Viorel Ferfelea, Bogdan Vătăjelu, Zoran Ljubinkovic, Gabriel Velcovici, Alexandru Neacşa, Andrei Sin, Vukasin Tomic, Sebastian Achim, Cosmin Frăsinescu, Alexandru Băluţă, Cristi Ganea, Tome Kitanovski, Alexandru Mateiu, Ovidiu Dănănae, Răzvan Gorovei.

Achiziţiile CSU: Straton (portar, FC Vaslui), Mateiu (mijlocaş, FC Braşov), Frăsinescu (stoper, Gaz Metan Mediaş), Achim (fundaş dreapta, Petrolul), Dănănae (fundaş dreapta, Apollon Limassol), Băluţă (mijlocaş, Viitorul), Neacşa (mijlocaş, Corona), Bancu (mijlocaş, FC Olt), Kay (stoper, Belenenses), Nuno Rocha (mijlocaş, Maritimo), Avrămia (stoper, CSMS Iaşi), Herghelegiu (atacant, CSMS Iaşi).