Recital Benzema

0
348

Franţa nu a lăsat loc de surprize în primul său meci de la CM 2014, contra Hondurasului, naţională de care a trecut, duminică seară, cu un scor de neprezentare, 3-0.

După ce în primele 20 de minute, Matuidi şi Griezmann au lovit bara, campioana din 1998 a mişcat întâia oară tabela în finalul reprizei, dintr-un penalty obţinut de Pogba şi transformat de Benzema. Faza ce a precedat execuţia de la punctul cu var s-a soldat şi cu eliminarea lui Wilson Palacios (43), pentru cumul de “galbene”. Mijlocaşul hondurian fusese avertizat şi în minutul 28, urmare a unui clinci cu acelaşi Pogba, la rându-i “îngălbenit” de “centralul” brazilian Sandro Ricci.

Astea fiind datele problemei, misiunea formaţiei din America Centrală devenea şi mai ingrată.

Orice speranţă a naţionalei conduse de Luis Suarez s-a năruit în startul părţii secunde! Atunci, Benzema a şutat din unghi, mingea a lovit bara ricoşând până la goalkeeper-ul Valladares, care a scăpat-o însă în poartă. A fost pentru prima oară când sistemul Goal Line şi-a dovedit utilitatea.

Matuidi a mai trecut o dată pe lângă gol, pentru ca apoi tot Benzema să consfiinţească rezultatul final. Atacantul lui Real Madrid a reluat din interiorul careului, din întoarcere, sub bară, fără speranţe pentru portarul advers.

“Nu a fost simplu cu Honduras, este o echipă agresivă. Am avut răbdare, am ştiut să aşteptăm ocaziile. Am lovit bara de două ori în prima repriză. Este un început foarte bun. Vom juca acum cu favorita grupei, Elveţia, dar deocamdată savurăm victoria cu Honduras, nimic nu este mai frumos decât o victorie. Felicitări jucătorilor”, a declarat după meci, selecţionerul “cocoşilor”, Didier Deschamps.

Franţa – Honduras  3-0

Stadion: Estadio Beira-Rio – Poro Alegre, spectatori: 43.012.

Au marcat: Benzema 45 pen, 72, Valladares 48 aut.

Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Cabaye (Mavuba 65) – Valbuena (Giroud 78), Pogba (Sissoko 57), Matuidi, Griezmann – Benzema. Selecţioner: Didier Deschamps.

Valladares – Beckeles, Bernardez (Chavez 76), Figueroa, Izaguirre – Najar (Claros 58), Garrido, W. Palacios, Espinoza – Costly, Bengtson (Garcia 46). Selecţioner: Luis Suarez.

Cartonaşe galbene: Evra 7, Pogba 27, Cabaye 45+2 / W. Palacios 28, 43, Garcia 53, Garrido 83.

Cartonaş roşu: W. Palacios 43.

Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia).