Irakian care voia să intre fraudulos în România, depistat la Calafat

0
141

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat- I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean irakian, care a încercat să intre fraudulos în România, evitând controlul din punctul de frontieră.

Vineri, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră de la Calafat au observat, în zona adiacentă, un bărbat care încerca să evite efectuarea controlului de frontieră, escaladând gardul perimetral din apropierea punctului de trecere. Ei au constatat că individul prezenta semne de accidentare la piciorul drept, fapt pentru care a fost transportat la sediul poliției de frontieră, unde a fost chemat un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri de specialitate.

Din verificările preliminare a reieșit că bărbatul este cetățean irakian, în vârstă de 33 ani. Acesta a declarat că a plecat din Turcia, în urmă cu trei zile, cu un autocamion condus de un cetățean turc a cărui identitate nu o cunoaște, căruia i-a plătit o mie de dolari. De asemenea, tânărul a spus că intenţiona să ocolească punctul de frontieră, fără să efectueze formalitățile specifice de control. Dorea să ajungă în Germania și nu deținea documente de călătorie valabile.

Conform protocolului româno-bulgar, cetăţeanul irakian a fost preluat de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.