8.000 de cetățeni români au intrat în țară pe la granița cu Ungaria, în ultimele 24 de ore

0
154

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile legale aproximativ 31.800 persoane, cetățeni români și străini – 16.200 pe sensul de intrare și 15.600 pe cel de ieşire. Ieri, la frontiera cu Ungaria (Nădlac 1 și 2 și Borș) s-au prezentat 21.200 de persoane, dintre care 8.000 de cetăteni români.

În continuare,la intrarea în țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată. Și la ieșirea din țară, efectuarea formalitatilor de control necesita un timp mai  mare ca urmare a faptului că autoritatile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea anumitor condiţii.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 46 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 24 contravenţii), săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 26.000 lei.