Papură: “Să nu rămânem la mâna Viitorului!”

0
205

Cel mai important meci al ultimei etape din play-off se joacă sâmbătă seara, de la ora 21:00, pe „Ion Oblemenco”, între Universitatea Craiova şi Viitorul, formaţii aflate la egalitate de puncte. Miza este locul 3, de Europa League, gazdele având nevoie de victorie pentru a-l obţine, în timp ce pentru formaţia lui Hagi este suficient şi egalul.

Antrenorul Craiovei, Cornel Papură a prefaţat duelul cu Viitorul astfel:

„Ne aşteaptă un meci dificil, important, decisiv pentru locul 3. Viitorul este o echipă pe val, bine organizată, care abordează toate meciurile la fel, cu presiune, cu presing avansat, aleargă şi pasează foarte bine, ştiu ce au de făcut, indiferent de jucătorii care evoluează. Cel mai important este să marcăm, sper să fim mai inspiraţi la finalizare. Este un meci pe care trebuie să-l jucăm cu încredere, dăruire, agresivitate şi să atragem publicul de partea noastră. Nu este cel mai important meci din cariera mea de antrenor, am jucat cu Vasluiul un meci în Cupa României, când eram la Slatina, iar la Vaslui erau jucători importanţi precum Sânmărtean, Wesley. Important este să nu stăm la mâna Viitorului pentru a ne califica în cupele europene, dar dacă nu-i vom învinge, vom fi suporterii lor în finală, vom sta cu sufletul la gură atunci. Ar fi un lucru important pentru echipa noastră să ne calificăm trei ani la rând în preliminariile Europa League. Nu-mi este teamă de un duel european, asta ne dorim toate echipele din România, să ne calificăm în grupele unei competiţii europene”, a spus Cornel Papură.

Acesta are şi probleme de lot pentru acest meci: „Kelic este suspendat, Meza Colli a fost răcit, Nuno Rocha vine după o accidentare şi nu vom conta pe ei la acest meci. Koljic este la recuperare, dar nu ştim dacă revine în septembrie, octombrie sau noiembrie”.

Papură spune că va continua şi din vară: „Lucrurile sunt clare, vom pune la punct toate detaliile”

Cornel Papură a confirmat că va rămâne şi din vară antrenorul Universităţii Craiova, având deja o înţelegere în acest sens cu patronul Mihai Rotaru. El a precizat şi ce a schimbat de când a venit la echipă şi ce-şi propune pentru viitor. „Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Preşedintele Consiliului de Administraţie (Mihai Rotaru, n.r.) a făcut o declaraţie în acest sens, am vorbit şi zilele trecute despre asta, vom pune la punct toate detaliile după meciul cu Viitorul. În ceea ce mă priveşte, vom continua şi din vară. Atunci pot răspunde de mai multe lucruri, tehnice, tactice, fizice. Când ai parte de o perioadă de pregătire ca să-ţi impui ideile, filosofia de a vedea fotbalul, e altceva. Atunci trebuie să-ţi pui amprenta asupra jocului echipei. De când am venit, la aspectul fizic nu am avut ce adăuga, fiindcă pe final de campionat nu ai ce să lucrezi la acest capitol, doar pe partea de recuperare. Din punctul de vedere al jocurilor am schimbat modul de abordare, am avut posesie superioară, ne-am creat ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. În partea a doua a play-off-ului meciurile sunt mai grele, presiunea este mai mare, este mai greu să faci puncte. De când am venit, nu am avut niciodată tot lotul la dispoziţie şi aşa va fi şi la ultimul meci. Din punctul meu de vedere un titlu se câştigă în primele 15 meciuri, când nu este presiune. Dacă vedeţi câte puncte am pierdut cu echipele mici, veţi vedea că puteam să fim uşor aproape de Cluj şi FCSB. Dacă voi avea rezultate, le pot schimba şi părerea suporterilor care nu au încredere în mine”.

Papură a urmărit 40 de jucători în ultima lună: „Nu putem oferi cât Manchester City şi FCSB!”

Cornel Papură s-a referit şi la strategia de transferuri din vară, spunând că în ultima lună a urmărit 40 de jucători propuşi pentru a fi transferaţi la Craiova. „E normal să schimbăm lotul în vară, unii nu au dat randament, alţii au clauze de reziliere. Este posibil orice, vin oferte şi e greu să-i ţii, mai ales dacă se plătesc clauzele de reziliere. Politica a fost să se vândă decât un jucător pe sezon, dar nu poţi ştii ce oferte vin. Andrei Ivan este o soluţie pentru noi, dar nu intrăm în competiţie cu alte echipe pentru aducerea lui. Noi oferim ce putem, nu putem concura cu Manchester City sau cu FCSB. Nu ştiu nimic despre Băluţă, dacă vrea să revină în România. Trebuie să avem 3-4 variante de transfer pe fiecare post. Am văzut în ultima lună vreo 40 de jucători, vreo 2-3 pe zi, sunt jucători liberi, propuşi de impresari. Este ideal să ai toţi jucătorii la pregătire, trebuie să fixăm un obiectiv realist. Din punctul meu de vedere, avem puterea să ne batem uşor pentru titlu, mai ales cu ce vedem la Craiova. Dacă imprimăm acest spirit al nostru, din sud, putem face multe”, spune Papură.

Papură este convins că Tottenham va cuceri UCL: „Cred că Tottenham va câştiga finala Champions League, parcă e predestinată să ia trofeul, după aceste calificări în ultimul minut. Nu sunt fanul lor, mă bazez pe destin”

Cicâldău: „Viitorul este cea mai în formă echipă din ţară”

Fost jucător la Viitorul, Alex Cicâldău a vorbit despre importantul meci de sâmbătă: „Va fi un meci foarte greu, cum au fost toate împotriva celor de la Viitorul, care este cea mai în formă echipă din ţară. Trebuie însă să câştigăm, pentru a lua locul 3. Am jucat multe meciuri cu ei, ne-au învins şi în Cupă, dar trebuie să lăsăm în spate toate aceste lucruri şi să ne gândim doar la meciul de sâmbătă. Au fost meciuri deschise, ei au fost mai inspiraţi ca noi în ultimele jocuri directe. În finala Cupei României îmi doresc să câştige foştii mei colegi. Chiar dacă Viitorul este în faţa noastră şi în finala Cupei, nu-mi pare rău că am venit la Craiova, sunt fericit că am făcut această alegere.”