Echipa lui Screciu a cucerit titlul în Belgia şi datorită dublei lui Marin

0
136

Echipa lui Vladimir Screciu, Genk, a cucerit titlul în Belgia, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului. Genk a făcut egal, 1-1, în deplasare, la Anderlecht, şi a beneficiat de victoria lui Standard Liege, 2-0, cu FC Bruges. Răzvan Marin, aflat la penultima apariţie la Standard, înainte de plecarea la Ajax, a reuşit o dublă, primul gol din penalty, al doilea din lovitură liberă de la 30 de metri. Standard a jucat din minutul 30 în zece oameni, după eliminarea fostului dinamovist Collins Fai,

Screciu nu a evoluat deloc în acest sezon la Genk, echipă care a plătit 2 milioane de euro Craiovei pentru el, acum un an. Olteanul a suferit o accidentare gravă, în urma căreia a revenit recent pe teren. Este al patrulea titlu pentru Genk, precedentul fiind obţinut în 2011.

Înaintea ultimei etape, în clasament se află Genk, cu 51 puncte, urmată de FC Bruges, 47 puncte, Standard Liege, 39 puncte, Royal Antwerp FC (echipă antrenată de Ladislau Boloni), 39 puncte, KAA Gent, 32 puncte, RSC Anderlecht, 32 puncte.