PMP Dolj : Cerem finanțarea marilor proiecte pentru Dolj

0
485

Deputat Ion Cupă, Președinte PMP Dolj: ” Nu mai e timp pentru inaugurarea de borduri. Proiectele mari pentru Oltenia, în primul rând Spitalul Regional Craiova, trebuie finanțate urgent”

 PMP Dolj solicită guvernului să nu mai amâne finanțarea marilor proiecte de infrastructură pentru Oltenia, în primul rând cel privind Spitalul Regional. Vechea guvernare a PSD a pierdut mult timp prețios, bătând pasul pe loc în privința demarării efective a lucrărilor. Această greșeală nu mai trebuie repetată.

Contextul actual impune concentrarea investițiilor pe mari proiecte care să antreneze un efect de multiplicare în economie. S-ar putea crea astfel mii de   locuri de muncă bine plătite și oportunități pentru zeci, sute de IMM-uri care își pot continua activitatea

Criza din sănătate, cu efecte atat de puternice în economie și societate ne arată zilnic,  și aici în Oltenia,  deficiențe și  limite  care trebuie eliminate. Nu putem spera să fim o regiune  cu o calitate bună a vieții dacă nu avem un sistem medical performant, pregătit să facă față oricăror provocări privind sănătatea publică.

Nu putem spera la investiții străine directe pe viitor dacă nu finalizăm cât mai repede problema infrastructurii rutiere care să ne lege la coridoarele europene de transport.

Sunt acum condiții  pentru o finanțare adecvată a proiectului Spitalului Regional, atât de necesar județului Dolj, întregii Oltenii. PMP face toate demersurile necesare pentru ca Guvernul României să urgenteze  procesul de construcție al Spitalului Regional Craiova. Avem o șansă mare acum să rezolvăm în Oltenia ceea ce nu am reușit din păcate în ultimii 30 de ani. Să nu o ratăm!

 

                                                       BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ