Dependenţi de Mitriţă

0
332

După primul eşec din 2018, pentru Universitatea a urmat cea mai clară victorie a sezonului, avându-l în prim-plan pe atacantul adus de la Pescara

Calancea – A revenit ca titular după două luni şi jumătate, în care nu prea i s-a simţit lipsa. Dacă Mitrovic a fost scos din poartă pentru că a respins în faţă la golul din debutul meciului cu FCSB, acum mingea scăpată în faţă de Calancea a fost o eroare mult mai gravă. Noroc că s-a întâmplat la 3-0! Dacă ar fi corect, Mangia l-ar scoate din poartă pe moldovean. Acesta era să-şi rupă gâtul în prima repriză, la o minge în careul propriu.

Popa – Evoluţie modestă, sub aşteptări, mai ales că împotriva FCSB făcuse un meci destul de bun. Multe erori de poziţionare, de execuţie, a părut deconectat de la joc.

Screciu – A intrat excelent, a avut tupeu, şi-a asumat câteva incursiuni, verticalizări. Nu-l mai văzusem de mult, aşa că este îmbucurătoare forma sa.

Gardoş – N-am putea spune că a avut o evoluţie deosebită, dar a dat satisfacţie, a oferit siguranţă. Aplaudat de spectatori aproape la orice pasă sau intervenţie, se vede că are parte de sprijin, rămâne de văzut să confirme în meciuri mai importante, precum dubla cu Botoşani din Cupa României.

Tiago Ferreira – L-au cam năucit Platini şi Zaharia în prima repriză, noroc că n-au ieşit ocazii mai mari în situaţiile în care a fost depăşit. A făcut şi henţ în careu în minutul 5, la cetrarea lui Sin, se putea dicta penalty, a avut o primă repriză de coşmar. În partea a doua şi-a mai revenit, a avut şi acea intervenţie pe linia porţii, cu care a evitat golul lui Cristea.

Dimitrov – Un assist şi un gol, se poate spune că a fost cel mai bun meci al său la Universitatea Craiova. Dacă ar ridica mai des capul să se concentreze la centrare, ar fi titular. Urmează meciul contra fostei sale echipe.

Mateiu – Excelentă revenire în primul 11, extrem de determinat, a fost pe tot terenul, a făcut presing, a recuperat, a pasat bine, şi nu numai la siguranţă, a verticalizat mult, aşa cum s-a întâmplat şi cu pasa către Mitriţă la primul gol. Trebuie să fie titular

Zlatinski – Îşi continuă forma slabă, deşi cu Mateiu lângă el parcă e mai determinat, mai agresiv. A bătut prost o lovitură liberă, nu s-a mai remarcat cu altceva. Momentul serii pentru el a fost reacţia fetiţei de la tribuna a doua, la final, după ce bulgarul i-a oferit tricoul său.

Bancu – N-a făcut o primă repriză remarcabilă, dar în partea secundă s-a cam distrat în banda sa. Excelentă acţiunea şi pasa pentru Glavina, la ratarea croatului din repriza secundă, s-a implicat în multe alte acţiuni ofensive şi a fost sigur pe apărare.

Bărbuţ – Fără a se remarca în mod deosebit, a avut o evoluţie destul de bună. Faultat la faza golului al doilea, dar arbitrul Petrescu a lăsat bine avantaj. Bărbuţ a obţinut şi penalty-ul din partea a doua, după o fază-şnur. Ex-timişoreanul poate pretinde locul de titular în continuare, în faţa lui Băluţă.

Mitriţă – Frumoasă performanţa sa, acest hat-trick. Indiscutabil, de departe este cel mai bun jucător al echipei, un fotbalist spectaculos, care atrage şi publicul la stadion prin tehnica sa, prin execuţiile şi golurile sale. Ajutat mai mult de coechipieri, poate face lucruri frumoase la Universitatea. A avut noroc la primul gol, dar are meritul de a fi încercat şutul. Şiret plin la 2-0, lovire excelentă a mingii. A transformat fără probleme penalty-ul, e adevărat, acum nu a avut nici presiune precum la Mediaş, în ultimul minut, Pleşca i-a intuit şutul. S-a implicat şi în faza penalty-ului, şi-a păcălit adversarul lăsând mingea să sară peste el, apoi a primit de la Glavina şi l-a servit pe Bărbuţ, în probabil cea mai frumoasă fază a meciului. Portarul ieşean a vrut să-l sfideze cu driblingul din prima repriză, dar imediat i-a ieşit sfidarea pe nas, fiindcă Mitriţă l-a deposedat apoi şi putea marca de la 20 de metri cu poarta goală. Koşelev putea fi eliminat atunci sau măcar la faultul asupra lui Bărbuţ, la penalty, când era firesc al doilea galben.

Glavina – Chiar dacă a ratat trei mai ocazii, ne-a reamintit cum trebuie să arate un vârf de careu, un atacant care ştie să şi protejeze, să joace rolul de pivot, să se demarce, să redubleze şi să şuteze. Imprecis în două rânduri, blocat de portar o dată. Mai trebuie văzut în teren.

Burlacu  – Dacă el crede că va avea parte de mai multe minute sau chiar de titularizare pierzând majoritatea mingilor care trec pe la el, atunci are o problemă. E complet ieşit din formă, nu are nicio legătură cu jucătorul din turul sezonului regulat şi nici cu evoluţiile pe care le-a avut în cantonamentul de iarnă. Unicul lucru pozitiv este că nu mai asistă pasiv la adversarii care trec pe lângă el şi s-a implicat mai mult în faza de apărare, probabil şi simţindu-se vinovat după ce a pierdut aproape orice minge care a trecut pe la el. A luat şi galben după un fault.

Briceag – A jucat doar câteva minute şi a fost implicat în două faze importante. Mai întâi pur şi simplu i-a permis unui adversar să treacă de el în careu şi să tragă la poartă, dar Calancea a intervenit la prima bară. Apoi, a centrat perfect pentru golul lui Dimitrov.