Conferința „Evaluarea Patrimoniului Cultural Național”, la Muzeul Olteniei

0
208

Societatea Evaluatorilor de Artă și Obiecte de Colecție – SINEVA, împreună cu Muzeul Olteniei, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și al Asociației Evaluatorilor de Bunuri Culturale organizează la Craiova, pe 18 aprilie a.c., a II-a ediție a Conferinței “Evaluarea Patrimoniului Cultural Național”. Deschiderea va avea loc la ora 10.00, în sala de conferințe, din str. “Madona Dudu” nr. 14.

Conferința pune în discuție puncte de vedere oficiale cu privire la evaluarea bunurilor culturale din patrimoniul public și privat, invitați fiind reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, Ministerului Finanțelor Publice, Curții de Conturi a României, Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România – ANEVAR și, bineînțeles, ai muzeelor, bibliotecilor și ai altor instituții de cultură din regiunea Oltenia.

Conferința vine ca un răspuns, printr-un parteneriat public-privat, la problematica complexă a re-evaluării bunurilor de patrimoniu din muzee și instituții de stat, multe rămase înscrise în contabilitate la valori istorice, dinainte de 1989, pe fondul intensificării acțiunilor de armonizare a practicilor muzeale la nivel național și de promovare a identităţii naționale, prin prezervarea şi valorificarea patrimoniului cultural, acțiuni incluse în lista obiectivelor naționale de securitate din Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019.