Craiova se întăreşte masiv pentru sezonul viitor

0
124

Mateiu, F. Alexandre, M. Goiano, Avrămia, Herghelegiu şi N. Roşu vor evolua în alb-albastru din vară

Deja a fost demarată campania de transferuri la CS Universitatea, ţinta fiind revenirea în Europa la finalul campionatului următor

Patronii de la CS Universitatea par să nu mai aibă răbdare şi chiar dacă promoarea nu este nici pe departe asigurată şi mai sunt emoţii în privinţa dreptului de promovare, au declanşat deja campania de achiziţii pentru sezonul următor. Se preconizează formarea unei echipe care să-şi propună calificarea în cupele europene la finalul campionatului viitor. Pentru postul de portar, sârbul Bojan Brac şi-a demonstrat calităţile şi va rămâne în lot şi de la vară. Ca back-up va rămâne tânărul Nemanja Latinovic, dar nu este excclusă nici crearea unei concurenţe mai puternice prin „repatrierea” lui Silviu Lung jr., care ar fi astfel din nou antrenat de tatăl său. Pentru postul de fundaş central, CSU are deja o variantă certă, internaţionalul de tineret Adrian Avrămia (22 de ani), de la CSMS Iaşi, semnând din iarnă şi se va alătura lotului craiovean în vară. Colegul său de linie va fi ales dintre actualele variante de stoper: Izvoranu, Pătraşcu, Ljubinkovic, Patriche şi Tomic. Pe stânga, Bogdan Vătăjelu pare sigur de postul său, însă în vizorul grupării din Bănie este şi sârbul Marko Momcilovic (27 de ani) de la Pandurii. Postul de fundaş dreapta este unul problematic la CSU. Cei doi jucători de profil, Cârjă şi Kitanovski, nu au dat satisfacţie, uneori fiind folosit acolo stoperul Ljubinkovic. Astfel, gruparea din Bănie intenţionează să apeleze la piaţa portugheză, de unde l-ar dori pe brazilianul de 27 de ani al Academicăi Coimbra, Marcelo Goiano. Marcelinho Augusto Teixeira Ferreira este titular de drept al grupării lusitane şi este cotat la 500.000 de euro de transfermarkt.com. Tot de la echipa pregătită de Sergio Conceicao, CSU şi-a anunţat intenţiile de a-l transfera pe mijlocaşul central Fernando Alexandre, de 28 de ani, care ar întări linia mediană. Un alt jucător care va ajunge din vară în Bănie este mijlocaşul de 24 de ani de la FC Braşov, Alexandru Mateiu. Liga2.ro a anunţat că pentru aceeaşi zonă de teren este vizat şi mijlocaşul ofensiv al celor de la Concordia Chiajna, Neluţ Roşu, în vârstă de 20 de ani, jucător format de CFR Cluj şi ofertat şi de Dinamo. Cotat la 500.000 de euro de site-urile de mercato, Roşu a marcat 6 goluri în 24 de meciuri în Liga I. Tot un mijlocaş ofensiv a fost acontat deja, Andrei Herghelegiu de la CSMS Iaşi (22 de ani, 5 goluri în acest sezon) urmând să vină „la pachet” cu Avrămia. Postul de atacant este unul considerat neacoperit de conducătorii olteni, Costin Curelea avându-l ca şi concurent doar pe tânărul Andrei Ivan, în condiţiile în care Dragicevic este accidentat, iar Albert Voinea se va întoarce la Pandurii, de unde a fost împrumutat. Conducătorii craioveni au câteva ţinte deja, preconizându-se aducerea unui vârf cu cifre. „Pentru posturile de fundaş dreapta şi atacant, clubul pregăteşte două tranzacţii bombă, care ar zgudui piaţa transferurilor din România” anunţă revista Maximasport.

Cum ar putea arăta lotul CS Universitatea din vară: S. Lung (Brac, Latinovic) – Marcelo Goiano (Kitanovski, Cârjă), Avrămia (Ljubinkovic, Tomic), Izvoranu (Pătraşcu, Patriche), Momcilovic (Vătăjelu, Velcovici) – Mateiu (Pleşan, Câju) Fernando Alexandre (Ad. Ionescu, Vandelannoite) – Herghelegiu (Varga, Ganea), Ferfelea (Gorovei, I. Şerban), N. Roşu (Sin, Valskis) –– Curelea (Ivan, Dragicevic).