Voleibaliştii craioveni, vicecampioni naţionali

1
105

Finala play-off-ului Diviziei A1 la volei, meciul al treilea

Universitatea Craiova – Tomis Constanţa 2-3 (25-21, 21-25, 35-33, 22-25, 9-15)

Sala Polivalentă, spectatori: 1000.

Universitatea: Borota, Vânătoru, Romanescu, Dumitrache, Milotin, Velicu, Jovic (libero). Au mai intrat: Ghionea, Todor, Briscan, Bratosin. Antrenor: Dan Pascu.

Tomis: Gonzales, Gontariu, Spânu, Stancu, Terzic, Stoykov, Samardzic (libero). Au mai jucat: Bojovic, Tănăsescu, Lescov, Laza, Merkuşev. Antrenor: Martin Stoev.

 

Echipa lui Dan Pascu a pierdut în 3 meciuri finala cu „galacticii” de la Tomis, cărora le-au smuls două seturi în Polivalentă

Doar de un meci din finala campionatului de volei au avut parte suporterii craioveni, însă unul pe cinste, care a durat mai mult de două ore şi jumătate, apropiind-se chiar de miezul nopţii. Băieţii lui Dan Pascu au condus cu 2-1 în disputa cu „galacticii” de la Tomis Constanţa, însă nu au reuşit să împingă seria în meciul patru. Cele două formaţii şi-au adjudecat câte un set înainte de a-l disputa pe al treilea, unul extrem de tensionat şi parcă interminabil. Oaspeţii au riscat aproape fiecare serviciu în prelungiri şi au ratat nu mai puţin de şapte, în timp ce craiovenii au jucat la siguranţă şi au irosit doar unul, câştigând spectaculos cu 35-33. În setul patru concentrarea craiovenilor a scăzut, iar oaspeţii au fost mai precişi la finalizare şi serviciu. Chiar dacă au revenit de la 19-24, băieţii lui Dan Pascu au cedat setul şi au intrat în decisiv. Acolo, echipa mai experimentată, mai valoroasă şi mai ajutată de arbitri s-a impus. Oricum, echipa craioveană a reuşit un parcurs deosebit atât în sezonul regulat, cât şi în play-off, oferind o replică neaşteptat de consistentă şi în finală unei echipe de internaţionali, cu un buget net superior, considerată încă din iarnă mare favorită să câştige titlul.

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.