S-au împărţit pumni grei între baschetbalişti la Polivalentă / Un sezon frumos s-a încheiat cu bătăi

1
124

Play-off-ul Ligii Naţionale de baschet, meciul al doilea

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 87-90 (21-28, 21-26, 14-26, 31-10)

Sala Polivalentă, spectatori: 3.000

Universitatea: Dzambic (9), Seals (22), Djurasovic (1), Miskovic (19), Drăguşin. Au mai jucat: Hallik (16), Petrişor (2), Habus (11), Kabengele (7), Orbeanu. Antrenor: Andelko Mandic.

Gaz Metan: Mandache (12), Mitchell (18), Shiloh (12), Ivanovic (7), Krstanovic (18). Au mai jucat: Guţoaia (7), Nicoară (5), Mladenovic (4), Dundjerski (7), Dumitrescu. Antrenor: Marcel Ţenter.

 

Universitatea este condusă cu 2-0 de Gaz Metan şi este ca şi eliminată din play-off

Craiova a intrat pentru prima dată în play-off, dar şi-a ales cel mai puternic adversar, iar acesta nu a cruţat-o. Nici la baschet, nici la pumni. După un prim meci fără istoric, în care băieţii lui Mandic au contat doar în primul sfert, a urmat al doilea care părea să aibă aceeaşi soartă, oaspeţii având un avantaj de 25 de puncte înaintea finalului. Alb-albaştrii începuseră fără Bureau, răpus de o accidentare în disputa inaugurală, iar Drăguşin a intrat suferind, făcând doar figuraţie. În aceste condiţii, câştigătoarea Cupei s-a desprins treptat, gazdele arătând neputincioase în faţa reuşitelor din afara semicercului ale adversarilor. Drăguşin nu a rezistat pe parchet decât 13 minute, Dzambic a fost eliminat prematur pentru joc nesportiv, iar Habus a comis 5 greşeli. După 4 luni de pauză, Miskovic a sclipit luni seara, intrând în „double-double” cu 19 puncte şi 11 recuperări. De asemenea, neglijat în primul meci, estonianul Hallik a fost impecabil de la distanţă, reuşind 5 coşuri de 3 puncte cu care le-a readus încrederea colegilor şi a ridicat fanii în picioare. Practic, ultimul sfert a fost abordat de craioveni doar cu Seals dintre titulari, însă „banca” a avut o reacţie incredibilă recuperând cele 25 de puncte şi având şansa de a egala cu 3 secunde înainte de final, când Mediaşul a avut 90-87. Presiunea sălii a fost extraordinară, deşi tribunele nu s-au mai umplut, iar Dundjerski, impecabil până atunci la libere, a ratat ambele aruncări de la linia de fault. Seals a primit rapid mingea şi a aruncat de la centru, însă a fost faultat şi a avut şansa de a trimite jocul în prelungiri. Numai că amricanul a irosit toate cele 3 şansele, iar Mediaşul este ca şi calificată în semifinale. Atmosfera s-a încins şi mai rău după ultima sirenă, iar sârbii Dzambic şi Krstanovic s-au luat la bătaie la centrul terenului. „Turbo” îi administrase compatriotului său un „und-doi” la figură în timpul jocului şi venise timpul răzbunării. Numai că Rade şi-a găsit aliaţi atât pe teren, Travis Bureau, cât şi în tribune, fanii sărind şi ei să-şi ajute jucătorii. Cel mai şifonat avea să fie însă Reinar Hallik, asupra căruia s-a năpustit Krstanovic umplându-l de sânge. Bătaia a fost aproape să continue şi la vestiare, însă Andelko Mandic şi Ionuţ Drăguşin au intervenit energic şi ostilităţile au luat sfârşit. Următorul meci, probabil ultimul, din serie, este programat sâmbătă, de la ora 17, la Mediaş. Situaţia celorlalte meciuri din play-off: BC Mureş – CSM Bucureşti 2-0, Asesoft Ploieşti – BC Timişoara 2-0, Municipal Oradea – Mobitelco Cluj 1-1.

1 COMENTARIU

  1. nu e in regula ce s-a intamplat…..dar asta inseamna ca jucatorilor le pasa ….oricum suntem mandri de acesti baieti iar in sport ca si in viata speranta moare ultima….asa ca HAI CRAIOVA!

Comments are closed.