Simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a a continuat, ieri, cu proba la matematică

0
77

Elevii clasei a VIII-a au avut, ieri, ultima probă de la simularea Evaluării Naţionale, la matematică. Rezultatele vor fi afişate în 31 martie, la unităţile de învăţământ, şi vor fi analizate prin discuţii cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se trec în catalog.

liceul matei basarabÎn situaţia exceptională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei. Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în data de 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7-9 iunie. Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la Limba şi literatura română, în 21 iunie la matematică şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi, tot atunci, pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

          Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20%, faţă de 25% până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapa computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Examinarea la matematică a constat în trei subiecte a câte 30 de puncte fiecare. La rândul lor, primul subiect a fost format din 6 exerciţii, subiectul al II-lea din alte 5 exerciţii, iar ultimul din 2 exerciţii.

Prezenţă, peste 90%

          examenÎn Dolj, prezenţa a fost de 90%, cât a fost şi la prima probă. Au fost şcoli cu prezenţa de 100%, dar şi şcoli cu prezenţă scăzută: Cerăt, Bistreţ şi Negoi. Astăzi, 5.000 de elevi vor susţine proba la alegerea profilului pentru Bacalaureat.

          La nivel liceeal, prezenţa a fost de 74% la clasa a XI-a şi 76% la clasa a XII-a (pentru simularea Bac-ului). Nu au lipsit nici fraudele. Astfel, la Liceul „Matei Basarab” au fost scoşi din examen doi elevi de clasa a XI şi alţi patru de clasa a XII-a, din cauza posesiei telefoanelor mobile.

          În total, la nivelul claselor a XI-a au susţinut probele la matematică şi istorie 3.514 elevi. Alţi 3.822 elevi au susţinut aceleaşi probe la clasele a XII-a. Prezenţa la şcolile din judeţ a fost între 40 şi 50% şi astăzi se va desfăşura proba de profil pentru elevii ultimelor clase din liceu, care se pregătesc să susţină examenul de maturitate.