Accidente provocate de șoferi băuți

1
46

Doi doljeni, băuți bine, au provocat două accidente similare la sfârșitul acestei săptămâni. Ambii au urcat la volan și s-au răsturnat cu autoturismele. Într-unul din cazuri, șoferul băut și-a băgat un prieten în spital. Polițiștii îi cercetează penal pe cei doi șoferi.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, vineri seara, în jurul orei 20.30, în afara localităţii Ghidici, Mihai Popescu, de 24 de ani, din comuna Seaca de Câmp, în timp ce conducea un autoturism Opel Astra, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a lui Adrian Lungu, de 24 de ani, din aceeaşi comună, pasager pe locul din dreapta-faţă în  autoturism. Cei doi au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoltest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice. Poliţiştii au întocmit pe numele său dosar de cercetare penală pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.

Sâmbătă seara,  în jurul orei 22.00, Gicu  Pîrvan, de 49 de ani, din comuna doljeană Breasta, în timp ce conducea un autoturism Opel, într-o curbă uşoară la dreapta nu a adaptat viteza de deplasare și a părăsit partea carosabilă spre dreapta unde s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii l-au testat cu alcooltestul rezultatul fiind 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Și lui i s-a întocmit dosar penal, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

1 COMENTARIU

Comments are closed.