Până la 7 ani de închisoare pentru traficanţii de haşiş “portughez”

0
208

Traficanţii de droguri “portugheze”, arestaţi în vara anului trecut de oamenii legii, au fost condamnaţi, joi, de magistraţii Tribunalului Dolj la pedepse cu închisoarea ce variază între 3 şi 7 ani de închisoare. În acelaşi dosar, Costin Dascălu, implicat în scandalul cu împuşcături de la IML Craiova, din august 2007, a primit, în lipsă, la 5 ani de detenţie. Craiovenii au fost prinşi după ce primiseră un colet din Portugalia în care s-a găsit aproape o jumătate de kilogram de haşiş, de foarte bună calitate.

Reamintim că, în august 2011 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au trimis în judecată un grup de traficanţi de droguri, format din Marius Titi Condoiu zis “Mari”, de 37 de ani, Marius Cristian Călinescu zis “Paranteză”, de 30 de ani, Ionel Emil Boicea zis “Bebiţă”, de 38 de ani, Costin Dascălu, de 24 de ani, care o mai folosea şi pe sora sa, Florentina, de 26 de ani, pentru a distribui “marfa”, furnizorul fiind Marian Boicea zis “Codiţă”, aflat în Portugalia. În timpul supravegherii membrilor grupului, oamenii legii au aflat că Marian Boicea urma să trimită un colet din Portugalia în Craiova, printr-o firmă de curierat, astfel că joi, 30 iunie 2011, în jurul orei 11.45, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, care supravegheau deja zona, l-au prins pe Ionel Emil Boicea în zona Gării Craiova, în timp ce-şi ridica de la agenţie coletul. Printre produsele alimentare şi jucării, într-un răţoi din pluş, oamenii legii au găsit 28 de batoane de haşiş cântărind 360 grame, iar într-un joc tip puzzle pentru copii, o altă placă din haşiş ce cântărea 100 grame, Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor confirmând că este vorba despre rezină de cannabis (haşiş). Ulterior au fost efectuate percheziţii la locuinţele membrilor grupului, la streaşina casei fraţilor Dascălu fiind descoperite mai multe fragmente vegetale uscate, despre care s-a stabilit că era canabis. Condoiu, Călinescu şi Ionel Emil Boicea au fost reţinuţi pentru 24 de ore apoi arestaţi preventiv, faţă de Florentina Dascălu s-a luat măsura de interzicere a părăsirii localităţii, iar Costin Dascălu a scăpat de telefon şi a dispărut, chiar înainte de a descinde oamenii legii la el acasă. Procurorii craioveni din cadrul DIICOT i-au trimis în judecată pe Condoiu, Călinescu şi Ionel Emil Boicea în stare de arest preventiv, pe Costin Dascălu şi Marian Boicea în lipsă, cu mandate europene de arestare şi mandate de urmărire internaţională, şi pe Florentina Dascălu (în stare de libertate), pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de droguri de risc, trafic internaţional de droguri de risc, respectiv complicitate la trafic internaţional de droguri de risc. În septembrie 2011 Marian Boicea s-a predat, fiind şi el arestat, însă Dascălu nu a fost găsit nici acum.

Joi, 15 martie a.c. judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Astfel, Ionel Emil Boicea, Marius Titi Condoiu şi Marius Cristian Călinescu au primit cate 6 ani de închisoare, Marian Boicea 7 ani, Costin Dascălu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Florentina Dascălu la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Sentinţa nu este definitivă, atât procurorii, cât şi inculpaţii putând formula apel.